5 budapesti és vidéki termelői piac, ahova egyszer mindenkinek érdemes ellátogatnia

Liliomkert termelői piacKáptalantótiBalaton turisztikai térség

Megpakolt fonott kosarakkal, cekkerekkel és vászontáskákkal sétálgató, egymással csevegő és nevetgélő emberek - aki egyszer belecsöppen a termelői piacok világába, az örökké a rabjává válik. Az elmúlt években Magyarországon egy új fejezet kezdődött a piacozás történetében, és kivirágzott ez a régi hagyomány. Az egészséges életmódra való törekvés, a slow living és a környezetvédelemi szempontok miatt egyre többen járnak vissza a standok útvesztőibe, ahol egy pillanatra kiszakadhatnak a mindennapok rohanásából. Hétvégente az ország számos pontján gyűlnek össze azok a kiváló termelők, ...

Tovább

Czakó Piacz

A Tabán tetején található Czakó kertbe az ország legjobb termelői hozzák el portékáikat hétről hétre, az ember nem győzi kapkodni a fejét a sok finomság láttán. A Czakó Termelői Piacz rusztikus miliőben fogadja a gourmet közönséget, akik olyan termékeket vihetnek innen haza, amelyeket a boltok polcain sosem találnánk meg. A mikrozöldségek, mentes desszertek, szarvasgombából készült mártogatósok és sajtkülönlegességek, amíg a szem ellát.  

Liliomkert Piac

Az ország egyik legismertebb vidéki piaca, a Liliomkert Piac 2007 óta csalogatja a gasztronómia szerelmeseit a Balaton-felvidékre. A zöldségek, gyümölcsök mellett sajtok, húsáru, pékáru tekintetében is bőséges a kínálat, nem is beszélve a szebbnél-szebb iparművészeti termékekről, és az új otthonukat kereső antik bútorokról. A káptalantóti termelői vásárra érdemes üres hassal érkezni, hogy a gyümölcskovásszal készült croissant-t, a medvehagymás füstölt fürjtojást és a kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat is meg tudjátok kóstolni. 

Pancs Gasztroplacc

A Tűzoltó utcában található Élesztőház udvarán minden vasárnap felpezsdül az élet, hiszen ilyenkor kézműves termékek arzenálját vonultatják fel a Pancs Gasztroplaccon. Az idelátogatók, azaz a „Pancsolók” szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek között válogathatnak, és egy közös reggelire, vagy ebédre is csatlakozhatnak. A termelők rendszeresen készülnek workshopokkal, kóstolókkal. 

Nagymarosi termelői piac

A nagymarosi termelői piacra szombatonként még a fővárosiak is gyakran ellátogatnak. A standok körül mindig nagy az érdeklődés. A termelői termékek magas színvonalat képviselnek: ha beszereztétek a friss zöldségeket, az ízletes savanyúságokat és a mennyei szörpöket, zárjátok a piacozást egy retró sajtos-tejfölös lángossal. 

Római parti piac

Ha a Római parti piacra készültök, a vásárlást érdemes egybekötni egy Duna-parti sétával is, hiszen a vásárnak egy varázslatos környezet ad otthont. Itt mindent beszerezhettek, ami szem-szájnak ingere: a klasszikus piacos termékek mellett friss magvak, édes és sós sütemények, gyógygombák, teakeverékek, tofukrémek, pástétomok, sőt még kézműves szépségápolási szerek és lakásdekorációk is várnak titeket.  

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!