Balaton családoknak – 1 nap

Tagore sétány BalatonfüredBalatonBalaton turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
kerékpár
autó
Vonat
Címkék:
Fürdők és strandok
Múzeumok és kiállítóhelyek
Természeti értékek
Balaton turisztikai térség
Élménykereső családosok

1 nap

Csak egy napod van a Balatonnál? Fedezzetek fel a családdal egy gyönyörű kastélyt, csónakázzatok a föld alatt, és hódítsatok meg egy középkori várat!

Festetics-kastély

Kezdjétek a kirándulást Keszthelyen, az ország egyik legszebb kastélyának felfedezésével! Tegyetek egy sétát a barokk műemlék színpompás parkjában, majd nézzétek meg, hogyan éltek itt a korábbi évszázadokban a kastély urai: a Helikon Kastélymúzeum kiállítása igazi hercegek és hercegnők életébe enged betekintést.  

2-3 óra

Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

Az 1903-ban felfedezett tavasbarlang a város alatt húzódó sok kilométeres barlangrendszer egy rövidebb szakasza. A látogatóközpont gyerekeknek is izgalmas interaktív kiállításán „kőtapogató” és kúszóbarlang is van, és még az is kiderül, hogy néztek ki réges-rég a Bakonyban élő őslények. Ezután 180 méteres szakaszon lehet csónakázni a föld alatt, a kristálytiszta vízen. Egy tipp: ha újra a felszínre értek, sétáljatok el a közeli, mediterrán hangulatú Malom-tóhoz is, ahol színes halak cikáznak a vízben! 

1 -2 óra

Szigligeti vár

A Balaton-felvidék egyik legszebb vára 750 éve épült. Soha nem tudták elfoglalni a törökök, egy villámcsapás miatt égett le, később leromboltatták a Habsburgok. Az erőd 2020-ra megújult, több interaktív elemmel, kiállítással és fedett térrel gazdagodott. A tárlatokon egy középkori vár hétköznapjai elevenednek meg, a kovácsműhelytől a tömlöctornyon át a fegyverraktárig. 

2 óra

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!