Várkertfürdő Pápa

A pápai termálfürdő: belső és külső medencéi, a termálmedence úszófolyosóján keresztül is megközelíthető termálkert és a szabadtéri fürdőzést egész évben lehetővé tevő kiúszó medence igazi kikapcsolódást, gyógyulást nyújt.  

A pápai Várkertfürdőt az ország 8 legjobb gyógyvizével rendelkező fürdője között tartják számon.


A település egy Popo nevű bajor lovagról kapta nevét, ez azután az idők során a – jobban hangzó – Pápára módosult. A városi strandot sokáig a Tapolca folyó látta el vízzel, 1960-ban azután termálvizet találtak.

A város télen-nyáron nyitva tartó termálfürdője komplex szolgáltatásokat nyújt, és gyógyászati részleggel is rendelkezik.

A termálfürdő igazi kikapcsolódást, gyógyulást, felüdülést nyújt mindenkinek. Belső és külső medencéi, a napfényes termálkert, amelybe a termálmedence úszófolyosóján keresztül jutunk, és annak kétszintes medencéjébe egész évben lehetővé teszi a szabadtéri fürdőzést. A két szintet összekötő zuhatag egyben masszázsként is szolgál.  

A termálmedence frissítő, könnyed masszázzsal kényeztet, a nyakmasszázs, a víz alatti hátmasszázs padok és gejzírek igazi felüdülést nyújtanak.

A 38 Celsius-fokos gyógyvizes ülőmedence mozgásszervi és reumás panaszokra nyújt enyhülést.

A gyerekeket 15 centiméter vízmélységű, 30-32 Celsius-fokos gyerekpancsoló várja, az elefántcsúszda pedig igazán örömteli élmény.

A gyógyászati részen fizikoterápiás kezelések, iszappakolás, súlyfürdő, többféle masszázs és gyógytorna is igénybe vehető.

Mivel a kiúszó medence télen is üzemel, egész éven át szabadtéren fürdőzhettek, a meleg víz felszálló párája igen varázslatos hangulatot teremt. A termálkertben pedig már kora tavasztól napfürdőzhettek.
 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!