Vár a szabadság – Vár a Sziget, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja!

Sziget FesztiválÓbudai-szigetBudapest környéke turisztikai térség

Éld át az önfeledt szabadság érzését megannyi színes programmal a kontinens egyik legnépszerűbb fesztiválján, a Sziget Fesztiválon!

Kevés olyan program van a világon, amelyen évről évre több mint száz nemzet képviselteti magát a zene szeretetének jegyében, ahol kultúrák fonódnak össze, és több mint ezer fantasztikus előadás kap teret egy héten át több mint hatvan különböző színpadon. Nos, mi tudunk egyet: a Sziget épp ilyen.

Sziget Fesztivál: a programkínálat határa a csillagos ég!

Tudtad, hogy az első Sziget Fesztivált 1993-ban rendezték meg? Akkor még egészen kis közönség élvezhette csak a produkciókat, viszont azóta ez az eseménysorozat Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljává avanzsálódott – 2018-ban és 2019-ben is elnyerte a legjobb külföldi fesztivál díjat a UK Festival Awardson. Mindezt nem is érdemtelenül, hiszen olyan színes, izgalmas és színvonalas programkínálatot nyújt az idelátogató „Szitizenek” számára, hogy egész biztosan életre szóló emlékekkel térnek haza.

Kétségtelen, hogy megannyi művészet közül a zene játssza a legnagyobb szerepet a – minden évben a Hajógyári-szigeten megrendezett – Sziget életében. A szervezők szinte folyamatosan felülmúlják önmagukat, és olyan nemzetközileg elismert fellépőket vonultatnak fel a fesztiválon, hogy aligha akad valaki, akinek ne lenne kedve pár napra vérbeli Szitizenné válni. Az elmúlt években a Szigeten zenélt többek között David Guetta, Rihanna, Robbie Williams, Ed Sheeran, a Green Day, Pink, de még Prince is; a legtöbb zenei irányzat képviselője megfordult már e fesztivál színpadán, a színes zenei ízlésű közönség nagy örömére. Ha kíváncsi vagy, a legközelebbi Sziget Fesztiválon milyen sztárok várhatók, itt tudod megnézni!

Fontos azonban megemlíteni, hogy nem csak a zene megszállottjai érezhetik jól magukat a Szabadság Szigetén: a legkülönbözőbb művészeti ágakkal ismerkedhetnek meg a fesztiválozók. Színház, különféle múzeumok, tánc, cirkusz, képzőművészeti helyszínek és sportolási lehetőségek – mind-mind a látogatók önfeledt szórakozását szolgálják. Bátran kijelenthetjük, hogy nincs olyan pillanat a Szigeten, amikor unatkozni lehetne.

A szabadság érzése – egyre kisebb ökológiai lábnyommal

A Sziget szervezői nemcsak a Szitizenek szórakoztatását tartják szem előtt, hanem bizony a környezetvédelem is fontos szerepet játszik a fesztivál mindennapjaiban. A Szabadság Szigetének lényeges célkitűzése, hogy olyan közösséget hozzon létre, amely törődik a természettel. Ennek érdekében...

 

 • a „repohár” program keretein belül biztosítják a lehetőséget arra, hogy ne kelljen szemetelnie a fesztiválozóknak;
 • a Green Sziget Centerben érdekes workshopokkal és előadásokkal várják a látogatókat;
 • az utolsó napon sátrakat, matracokat, hálózsákokat gyűjtenek a rászorulók részére;
 • műanyagmentes festékkel megnyomott, organikus pólókat, táskákat és kulacsokat árusítanak;
 • ingyenes tárolást, gyorsszervizt és kölcsönzést biztosítanak a kerékpározás szerelmeseinek;
 • felhívják a víztakarékos zuhanyzásra a figyelmet;
 • ivóvízpontokat hoznak létre a műanyag palackok használatának minimalizálása érdekében;
 • újrahasznosítanak és energiahatékonysági tanácsokkal látják el a kereskedelmi egységeket;
 • komposztálnak, és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ne jusson hulladék a Sziget szakaszán a Dunába.  

Amire biztosan számíthatsz a Sziget Fesztiválon

Összefoglalva, az alábbiakra számíthatsz Európa egyik legnépszerűbb zenei és kulturális fesztiválján, a Sziget Fesztiválon:

 

 • ezernél is több produkcióra;
 • a zenei műfajokon és művészeti ágakon átívelő, hatalmas programkínálatra – bármilyen is legyen a zenei ízlésed, garantált, hogy lesz olyan fellépő, aki megdobogtatja a szíved;
 • egyedi multikulturális környezetre csupa-csupa barátságos emberrel;
 • hatalmas kínálatra az ételek-italok terén;
 • megannyi programlehetőségre, amelyek a szórakozásodat és a tanulásodat, fejlődésedet szolgálják.

 

Nézd meg a Sziget Fesztivál Instagram-oldalát, ahol némi ízelítőt kaphatsz abból, miért is nevezik ezt a helyet a Szabadság Szigetének!  

Járd be velünk az országot!