Margitsziget: a városi oázis

MargitszigetBudapest Budapest környéke turisztikai térség

A főváros szívében megbúvó Margitsziget egy igazi paradicsom Budapest lüktető városi forgatagában, amely a hegyes-völgyes Buda, valamint a mindig nyüzsgő Pest között egy különleges oázisként emelkedik ki a Duna vizéből. Ez a zöldellő sziget a helyiek körében is nagyon népszerű: a belvárosból könnyen, néhány perc alatt megközelíthető és lenyűgöző atmoszférájának, illetve a változatos kikapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően lehetetlen ellenállni annak, hogy az ember újra és újra visszatérjen ide.

A Margitsziget tökéletes választás, ha egy kis pihenésre és testi-lelki feltöltődésre vágysz. Valójában a természetközeli miliő, a sziget zöldellő ölelése a helyszín egyik legvonzóbb tulajdonsága: mindegy, hogy a Margit híd vagy az Árpád híd felől közelíted meg, a természet szépsége és a nyugalmat árasztó környezet azonnal varázslatba ejt majd. A friss levegő, a virágok illata és a fák susogása teljesen elzárja a látogatókat a város zajától, és lehetővé teszi, hogy nyugodtan belefeledkezhessenek gondolataikba vagy teljesen elmerüljenek a természet közelségében. Azonban a sziget nem csak a természet szerelmeseit csábítja magához, hiszen számos sportolási és szórakozási lehetőséget is kínál. A látogatók biciklire pattanhatnak, hogy a kiépített utakon és ösvényeken fedezzék fel a szigetet, de alternatív közlekedési eszközöket is kipróbálhatnak: klasszikusnak számítanak a mesehősökről elnevezett bringóhintók, de emellett “multi gran tour” névre hallgató kényelmes járgányokkal, tandemmel, elektromos kisautóval, sőt, kétkerekű mini velocipéddel is folytathatják a kirándulást.

A sziget fejlett infrastruktúrájának köszönhetően számos más sportot kipróbálhatsz a helyszínen: a Palatinus, valamint az 1930 óta működő Hajós Alfréd Uszoda medencéjében csobbanhatsz, de a Margitsziget ad otthont a híres futókörnek, a Margitszigeti Atlétikai Központnak, valamint számos street workout és fitneszparknak. Nem véletlen, hogy a Margit-sziget sokaknak egyet jelent a sporttal. Emellett a parkban található hatalmas zöld területek más sportolási lehetőségekhez is terepül szolgálhatnak: gyakran találkozhatunk jógázókkal, de érdemes sportoláshoz/játékhoz szükséges eszközökkel érkezni, hiszen a parkban tollaslabdázással, focizással vagy frizbizéssel is elüthetitek az időt.

A Margitsziget a kulturális és a gasztronómiai élmények helyszíne:

A Margitsziget gazdag kulturális élettel is büszkélkedhet. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendszeresen rendeznek koncerteket, színházi előadásokat és más kulturális eseményeket – ezért mindig érdemes szemmel tartani a programkínálatot. A sziget emellett otthont ad két gyönyörű zenélő szökőkútnak is: bár mindenki az óriási, déli csücsökhöz közeli kutat mondja zenélőnek, valójában a Japánkertben található Bodor-kút másolatot hívják annak. Ott egy külön 12 részes zenei anyag dallamait hallgathatjuk, míg az előbbi esténként lélegzetelállító fényjátékokkal és zenével varázsolja el a látogatókat.

 

Amennyiben a látogatást egy gasztronómiai élménnyel is kiegészítenéd, akkor is számos opció közül választhatsz: a Nagyrét tökéletes helyszín egy baráti piknikhez, így pokróccal, étellel és itallal felszerelkezve érdemes itt letelepednetek. A szigeten természetesen több büfé és street food truck is található, így egy retró lángossal vagy egy extrás hamburgerrel is csillapíthatod az éhségedet, desszertként pedig vattacukrot, fagylaltot vagy egy szelet rétest is vásárolhatsz. Ha ennél kifinomultabb kulináris élményre vágynál, akkor a régi kaszinót és holdudvarát kell megcéloznod, ahol szuper étel- és italkínálattal várnak.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!