Kóstoljatok bele Sopronba!

Harrer Csokoládéműhely SopronSopron-Fertő turisztikai térség

A soproni borvidék központja nem csak a kékfrankosról és a zöld velteliniről vált híressé. Olyan különleges ízekkel találkozhattok a hűség városában, mint a fertői halászlé, a szilvás bableves vagy a Winzer káposzta. Egy soproni gasztrotúra során végigkóstolhatjátok Magyarország egyik legrégebbi városának változatos étel-és italkülönlegességeit.

„Borban az igazság…”

A környék legnépszerűbb bora minden bizonnyal a kékfrankos. Bár az egész országban nagyon elterjedt szőlőfajta, mégis változatos ízvilága miatt a könnyed, gyümölcsös és a nehezebb, érlelt borok kedvelői is megtalálhatják kedvencüket olyan neves dűlőkről, mint például Spern Steiner vagy Neuberg.

Egy könnyű nyári nap legjobb kísérője a borvidék kiemelkedő fehérbora, a zöld veltelini. Őszi-téli vacsorákhoz viszont egy olyan fűszeres és intenzív vörösbor való, mint a syrah. De a selymesen lágy merlot-t és a könnyű és elegáns pinot noir-t sem szabad kihagyni, ha egyszer a soproni borvidékre látogattok. Utóbbit számos étel mellé fogyaszthatjátok, ráadásul ideális ajándék lehet családunknak, barátainknak.

Édességek tárháza

A Harrer Csokoládéműhely igazi kánaán az édesszájúak számára. A műhelylátogatás alatt kiderül hogyan készülnek a varázslatos finomságok és részt vehettek egy felejthetetlen csokikóstolásban is. Ha valaki az egy órás program végére éhes maradna, az üzletben és a cukrászdában bevásárolhat a sokszínű kínálatból, legyen az sütemény, trüffel, bonbon, drazsé vagy táblás csokoládé, minden megtalálható a csokoládéműhely különleges épületében.

Ha nem lett volna elég az édességekből, akkor bármelyik étkezéseteket kiegészíthetitek a Sopronban rendkívül népszerű gesztenye mousse-szal. A Várkerület és a Széchenyi tér tele van jobbnál-jobb kávézókkal és cukrászdákkal, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzétek őket, ha a városban jártok.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo