Egri Bikavér és Egri Csillag
A borvidék sajátossága, hogy változatos talajokon terem a szőlő, így az „egri borstílus” komoly stílusbeli különbségeket is tartalmaz. Eger két legismertebb borfajtája a Bikavér és a Csillag. Előbbi egy komoly múltra visszatekintő, koncentrált, gyakran fűszeres és gyümölcsös vörös cuvée, míg a másik egy modern – 2011 óta létező –, aromás fehérbor, amelyben a terroir képességeit tudják megmutatni a termelők.
A helyi borbárok természetesen az egri borokat részesítik előnyben, így ne csodálkozzatok, ha borlapjaikon az Egri Bikavérek és Egri Csillagok lesznek többségben. Próbáljatok ki közülük többféle évjáratot összehasonlítva, különleges élményt fog jelenteni. A pincészetek többsége egész évben várja, hogy felkeressétek őket egy borkóstolóval egybekötött vacsorára.