Kapcsolódjatok ki borozással Egerben!

Mátra-Bükk turisztikai térség

Eger városa számtalan csodát tartogat a számotokra, hiszen látványosságai és gasztronómiája mellett a borturizmusa is egyedülálló. Térjetek be egy autentikus borkóstolóra egy kisebb pincészetbe, igyatok a különlegességekből egy trendi borbárban vagy látogassátok meg az egyik borfesztivált.

Egri Bikavér és Egri Csillag

A borvidék sajátossága, hogy változatos talajokon terem a szőlő, így az „egri borstílus” komoly stílusbeli különbségeket is tartalmaz. Eger két legismertebb borfajtája a Bikavér és a Csillag. Előbbi egy komoly múltra visszatekintő, koncentrált, gyakran fűszeres és gyümölcsös vörös cuvée, míg a másik egy modern – 2011 óta létező –, aromás fehérbor, amelyben a terroir képességeit tudják megmutatni a termelők.


A helyi borbárok természetesen az egri borokat részesítik előnyben, így ne csodálkozzatok, ha borlapjaikon az Egri Bikavérek és Egri Csillagok lesznek többségben. Próbáljatok ki közülük többféle évjáratot összehasonlítva, különleges élményt fog jelenteni. A pincészetek többsége egész évben várja, hogy felkeressétek őket egy borkóstolóval egybekötött vacsorára.

Fesztiválok, bálok és ünnepek

Ezen a borvidéken nem áll meg az élet soha. Színes programnaptárral vár titeket Eger, ahol minden évszakban találhattok a szőlészethez és a borokhoz párosítható fesztiválokat, bálokat és ünnepeket. Ismerjétek meg a környék emblematikus borait az Egri Borünnepen vagy az Egri Bikavér Ünnepen. Ha eljön az őszi szüret, az egész város felpezsdül, ebben az időszakban rendezik meg a Szüreti Fesztivált, érdemes nektek is kilátogatnotok a programra. 

Az egri pincészetekben egész évben lehetőség nyílik borkóstolásra, a pincészetek közötti közlekedést szombatonként fix buszjárat is segíti. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo