Tokaj és Nyíregyháza felfedezőknek – 3 nap

Hercegkúti pincesorHercegkútTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
kerékpár
autó
Címkék:
Világörökség
Kastélyok, Várak, Paloták
Vallási helyek
Természeti értékek
Kaland és egyéb sportok
Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Világörökségi Bormúzeum

Ha külföldön egyetlen szó hangzik el a magyar borról, az a „tokaji” lesz. Az egykori serház épületében látogathatod meg a világörökségi borvidék múzeumát, a kötelező tokaji pincemustra és borkóstolás előtt vagy után.

Acetánia – Bodrogkeresztúr

Az ecet múzeuma, ahol megtörténhet, hogy ha végigkóstolod a természetes gyümölcs- és balzsameceteket, átalakulnak a fogalmaid erről a különös termékről. Ecettörténeti kisfilmje meglepően tartalmas és informatív, és még szórakoztató is. Amit tudni akartál az ecetről, de soha nem merted megkérdezni.

Első Mádi Borház és Bisztró

Ha már megismerkedtél a Mad Wine boraival, el fogod hinni, hogy nem csak az italok terén tudnak emlékezeteset alkotni. Az Első Mádi Borház épülete csalogató, étlapja a helyi adottságokra alapozva egyszerre modern és hagyományosan magyar.

Mádi zsinagóga

Az egykori zsidó közösség emlékét egy megkapóan szép zsinagóga őrzi Mádon. Köveit is a közösség tagjai termelték ki és hordák az építkezésre. Belépve figyeld meg a harmonikus, barokk és copf elemeket ötvöző, látványos teret.

2. nap

Sárospataki vár

A Rákóczi-család birtokai közül a legismertebb, Sárospatak legnépszerűbb látnivalója. A magyarországi késő reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, mely a híres családhoz tartozó emlékeket is bemutatja. Ha eddig csak az ötszáz forintos bankjegyen láttad, ideje, hogy megnézd a valóságban is!

Megyer-hegyi tengerszem

Különleges kirándulást tehetsz Sárospatak környékén Magyarország egyik legérdekesebb és legjobban fotózható természeti csodájához. A Toszkánát idéző tájon haladva, a turistajelzést követve éred el az egykori malomkőbányát. Gödrében a csapadék látványos tóvá duzzadt. A könnyen munkálható riolittufába a kőfejtők pihenőhelyeket vájtak maguknak.

Hercegkúti pincesor

Egyike Zemplén rejtett kincseinek. A sváb falu pincesorai Tokaj-Hegyalja világörökségi része. A 195 pincéből álló terület Sárospataktól pár kilométerre fekszik, és a régi paraszti világ életformáját, a tradicionális pincekultúrát idézi meg.

3. nap

Élmények a Bodrogon

A Bodrog árterének különlegesen gazdag állatvilága és érintetlennek tűnő folyószakaszai nagy csábítást jelentenek, ha kedveled az élővizeket. Csónak- és kenutúrákat tehetsz, kajakot bérelhetsz, magadénak érezheted a kis szigeteket, ahol kikötsz megpihenni. 

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen található Zemplén Kalandparkban a látogatók elsőként a bobot próbálják ki, de te merészkedj tovább, ha már itt vagy! Kötélpálya, libegő, mászófal is vár rád.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!