Járjátok be a világ geológiai csodáit Biatorbágyon!

ViaduktBiatorbágyBudapest környéke turisztikai térség

Arról álmodoztok, hogy a Grand Canyontól az amerikai Monument Valley-n át egészen a Preikestolenig, azaz a norvégiai Prédikálószékig bejárjátok a világ leghíresebb geológiai képződményeit? Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy ez mindössze fél nap alatt is lehetséges?

Még csak el sem kell nagyon távolodnotok Budapesttől. A biatorbágyi dombvidék nem a magasságáról híres, és messziről nem is tűnik túl látványosnak. De érdemes közelebb menni, hiszen Biatorbágy környékén egyáltalán nem csak a viadukt az egyetlen látványosság! Ha végigjárjátok a biatorbágyi vasútállomástól induló és oda visszatérő, 16,9 kilométeres, 361 méter szintemelkedésű körtúrát, a világ leghíresebb geológiai képződményeinek hasonmásaira találhattok az egyébként is látványos erdei úton. 

Rálelhettek a Grand Canyon kisebb rokonára, az amerikai Monument Valley homokkő-képződményeit idéző alakzatokra, sőt, úgy érezhetitek magatokat, mintha kiállnátok a norvég Prédikálószék (Preikestolen) meredek szirtjére. A legfantasztikusabb kilátópont a Nyakas-kő, de izgalmas látványt nyújt az Öreg-hegy több száz méteren át húzódó, Grand Canyonra emlékeztető sziklapárkánya is. A Madár-szirtről belátni a Zsámbéki-medencét, a Vértes és a Gerecse vonulatait, sőt, szép időben akár még a Bakony is kivehető a távolban. A nagyjából 4,5 órás túra végén érdemes Biatorbágy központjában keresni egy kellemes éttermet, ahol jóllakhattok és feltöltekezhettek energiával. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!