Rövid utak, hosszú túrák: két keréken a Duna mentén

SzigetközGyőr-Pannonhalma turisztikai térség

A környék biciklis útvonalai akár családdal is könnyen bejárhatók! Keressétek fel a Szigetköz falvait vagy suhanjatok a Duna vonalát követő EuroVelo 6 kerékpárúton!

Ha ti sem tudtok elképzelni jobb hétvégi kikapcsolódást a kerékpározásnál, akkor Győr és környéke ebből a szempontból sem okoz majd csalódást. Ha a nyugodtabb, családiasabb hangulatra vágytok, akkor irány az ország legnagyobb szigete, Szigetköz. A jól kiépített bicikliutak bármely korosztály számára megfelelő terepviszonyokat biztosítanak a kerékpározáshoz. A kisebb szigetek, tavak és apró települések igazán romantikus hátteret adnak a túrához. 

Falvak, vizek, történetek

Szigetköz falvai közel vannak egymáshoz. Béreljetek biciklit, és fedezzétek fel egyiket a másik után. Vár rátok az ősi halászfalu, az egykori aranymosók települése, Ásványráró, Hédervár csodás barokk kastélya vagy a Lipóton található termálfürdő. És, persze ne hagyjátok ki a Szigetköz legnagyobb települését, Mosonmagyaróvárt se! 

Az EuroVelo 6 Magyarországon

Ha nagyobb túrára is vállalkoznátok, akkor tekerjetek az EuroVelo 6 magyarországi szakaszán. A bicikliút részben a Duna mentén halad, nem is csoda, hogy ez egyben a kontinens egyik legnépszerűbb bringaútvonala! 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!