Hajózzunk a Balaton hullámain!

BalatonfüredBalaton turisztikai térség

A Balatoni nyaraláshoz legalább annyira hozzátartozik a sétahajózás, mint a fürdés. Nappal és estefelé is nagy élmény a hullámokon ringatózni, és élvezni a tó különleges hangulatát. A nyár legjobb fotóit is elkészíthetjük ilyenkor!

Katamaránok, motoros jachtok, nosztalgiahajók, vitorlások szelik a tó habjait minden nap. Hétvégén különösképpen megélénkül a víz, ilyenkor akár bulizni is lehet a Balaton közepén.

Közlekedés plusz élményekkel

Akkor is választhatjuk az utazásnak ezt az élményekben gazdag módját, ha el kell jutnunk az egyik balatoni településről a másikra. Az északi és a déli part közötti átjárásra nem csak a klasszikus, Szántód és Tihany közötti kompjárat alkalmas. Ha autó nélkül szeretnénk átjutni a tó túlfelére, hajóra szállhatunk többek közt Siófok és Balatonfüred, Fonyód és Badacsony, vagy Balatonmáriafürdő és Keszthely között. De a csodás Szigligetet is megközelíthetjük hajóval a déli partról. A jól sikerült kirándulás után pedig akár ugyanígy térhetünk vissza a kiindulási pontra. Ha ügyesen szervezzük meg a napot, akár több kikötőt is érinthetünk.

Romantikus naplementék

Ha nincs határozott úti célunk, csak élvezni szeretnénk a hajózás semmihez sem hasonlítható romantikáját, szálljunk sétahajóra! Szinte valamennyi balatoni kikötőből, például Siófokról, Balatonlelléről, Balatonboglárról, Balatonfüredről, Keszthelyről, Balatonalmádiból, Badacsonyból, vagy Révfülöpről indulnak sétahajójáratok, amelyek egy, vagy akár több órás, páratlan látványt és élményt nyújtó út után térnek vissza a kikötőbe. A fedélzetről sokszor a part menti látnivalókat is megcsodálhatjuk, és különleges szögből le is fotózhatjuk őket – biztosak lehetünk benne, hogy ezeknek a képeknek nagy sikerük lesz. A romantikára szomjazóknak a naplemente előtt kifutó járatokra érdemes jegyet váltaniuk, varázslatos ilyenkor a Balaton!

Kalózkodás, varázslat és buli

Aki szereti a nyílt vizet, biztosan vágyott már arra, hogy a tó közepén, a zsúfoltságtól mentes, kristálytiszta, mély vízben úszhasson egyet. A nappali hajókirándulások kedvelt programja ez, a pár órástól az egész napos túrákig többféle időtartamra és programra válthatunk jegyet. A fedélzeten étellel, itallal is vendégül látnak minket. A gyerekeknek is többféle műsort és élményt kínálnak a sétahajók: a hajózásból pillanatok alatt izgalmas kalózkaland lesz, de kincskeresés, bűvészek, bohócok is várják az apró matrózokat. A tizenévesek és a bulizni vágyó felnőttek számára pedig disco- és bulihajók biztosítják a felhőtlen szórakozást késő éjszakáig. 

A csapatépítéstől az esküvőig

Akkor is érdemes hajót bérelni a tavon, ha valamilyen kisebb vagy nagyobb létszámú, üzleti vagy privát rendezvényt szervezünk. Csoportos hajókirándulásoknak, osztálykirándulásoknak lehet például a színhelye egy balatoni sétahajó. Ilyenkor természetesen programok is várják a vendégeket, amelyeket a résztvevők életkora és érdeklődése szerint építenek fel. De ugyanilyen remek egy vízi jármű – legyen az motoros jacht, nosztalgia-vitorlás vagy egy nagyobb hajó - csapatépítésekre, tréningekre is. Nem csak cégek és iskolai osztályok érezhetik jól magukat a fedélzeten. Születésnapi ünnepségekre is bérelhetünk hajót: a kicsiket szórakoztató gyerekprogramokkal kápráztatja el a legénység, míg a nagyobbak számára privát bulihajóvá alakul a fedélzet. A leány- és legénybúcsúk fénypontja is lehet egy fergeteges vízi este. És ha már a leány- és legénybúcsúnál tartunk, illetve annál, ami utána jön: van-e romantikusabb esküvő, mint amit a Balaton vizén rendeznek meg?

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!