Balaton családoknak – 3 nap

Tapolcai-tavasbarlang TapolcaBalaton turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
kerékpár
Címkék:
Fürdők és strandok
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Kultúra és műemlékek
Természeti értékek
Balaton turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Hódítsatok meg középkori várakat, játsszatok élményparkokban és sétáljatok évszázados fák alatt!

Sümegi vár

Magyarország egyik legnagyobb és leginkább épen maradt vára nemcsak méreteinek, hanem sokszínű programjainak köszönhetően is népszerű. A XIII. század végén épült erőd egykori életébe a vártörténeti kiállítások mellett várjátékok, lovasbemutatók engednek betekintést, a vár lábánál található középkori élményparkban pedig interaktív történelemórán vehetünk részt.  

Festetics-kastély

A kirándulás folytatódhat Keszthelyen, az ország egyik legszebb kastélyának felfedezésével! Tegyetek egy sétát a barokk műemlék színpompás parkjában, majd nézzétek meg, hogyan éltek itt a korábbi évszázadokban a kastély urai: a Helikon Kastélymúzeum kiállításon igazi hercegek és hercegnők lakosztályaiban lehet sétálni.  

Zobori Élménypark

Kicsik és nagyok egyaránt találnak izgalmas játékokat a zalaszabari élményparkban. A család legkisebb tagjainak kedvence a beltéri csúszdaház, a vizes játszótér és a játszóház lesz, a nagyobbaké pedig a szabadulószoba vagy a 4DX-mozi a 3D-s Exojet szimulátorral és a VR-zónával együtt. Itt azt is ki lehet próbálni, milyen érzés a világ leghíresebb hullámvasútjain utazni, vadászrepülőt vezetni vagy autóversenyzőként száguldani. 

2. nap

Tihanyi Bencés Apátsági Templom és Múzeum, Levendula Ház Látogatóközpont

A második napot indítsd a családdal a csaknem ezer éve alapított apátságban, amely a Tihanyi-félsziget világhírű jelképe! Ha megcsodáltátok az I. (Szent) András által alapított monostor templomát, sétáljatok le az altemplomba, amely az apátság alapítójának temetkezési helye is egyben. Az apátságtól tízperces sétával érhető el a Belső-tó partján álló Levendula Ház, ahol izgalmas interaktív kiállítás szól a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendulatermesztésről. Az ajándékbolt, a teázó, a kézműves foglalkoztató és az élménykert középpontjában természetesen a levendula áll.  

Szigligeti vár

A Balaton-felvidék egyik legszebb vára 750 éve magasodik a Balaton melletti dombon. Soha nem tudták elfoglalni a törökök, egy villámcsapás miatt égett le, később leromboltatták a Habsburgok. Az erőd 2020-ra megújult, több interaktív elemmel, kiállítással és fedett térrel gazdagodott. A tárlatokon egy középkori vár hétköznapjai elevenednek meg a kovácsműhelytől a tömlöctornyon át a fegyverraktárig.

Folly Arborétum és Borászat

A badacsonyörsi arborétum első különleges fáit és növényeit a dédnagyapa, dr. Folly Gyula ültette a családi birtokon. Most a negyedik generáció gondozza az évszázados fákat, amelyek alatt nyáron is kellemes hűvösben lehet sétálni, és gyönyörködni a panorámában. Az arborétum ideális családi pihenőhely, egy fából készült tágas játszótér, grillterasz és borászat is tartozik hozzá.  

3. nap

BalatoniBob Szabadidőpark

Itt akár egy egész napot el lehet tölteni! A két, összesen 1,5 kilométer hosszú bobpályán alagút és 360 fokos kanyar fokozza az adrenalinszintet! A létesítményben ezenkívül fitneszpark, erdei játszótér és többféle kalandösvény várja a különböző korú felfedezőket. Kipróbálhatjátok magatokat a paintball és az íjászat területén is, és a Serpa Kalandpark drótkötélpályáját sem érdemes kihagyni.  

2-3 óra

Tagore sétány

A Tagore sétányon szobrok és emléktáblák mesélnek a város történelméről. A Balaton leghíresebb vízparti alléjának Rabindranáth Tagore Nobel-díjas indiai költő a névadója, példáját követve számos híresség ültetett itt fát. Az árnyas sétányt a Balaton főutcájának is hívják, ahol számos étterem, kávézó és fagyizó várja a vendégeket. Legújabb látványossága a Balaton élővilágát bemutató Bodorka Látogatóközpont és a gyönyörűen felújított Vitorlás tér Bujtor István szobrával.  

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!