A magyar gasztronómia legkedveltebb fesztiválja: a Gourmet Fesztivál

Gourmet FesztiválMillenáris Park, BudapestBudapest környéke turisztikai térség

Mennyei ételek, neves kiállítók, érdekfeszítő előadások – ezt bizony mind tudja a Gourmet Fesztivál, amely a gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan program évről évre.

Ha szereted kiélvezni az ételek ízét, ha nyitott vagy az új ínyencségekre, ha kíváncsi vagy a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világára, nem is kérdés: ott a helyed minden évben a Millenáris Parkban, a Gourmet Fesztiválon! Egy jótanácsot azért szeretnénk megosztani veled: ha teheted, több napon is látogass el az eseményre, mert annyi ízletes fogással találkozhatsz, melyek megkóstolására egész biztosan nem elég néhány óra.

 

Több indok is van a tarsolyunkban, amiért melegen ajánljuk a Gourmet Fesztiválon való részvételt.

 

Ez az esemény „a gasztronómia Sziget Fesztiválja”. Ha kicsit is érdekelnek a kulináris élvezetek, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod ide.

 

Ez a legszínesebb és legátfogóbb gasztrofesztivál itthon: az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, borászatai, pálinkakészítői, sörfőzdéi, cukrászdái és bárjai sorakoznak fel, csak arra várva, hogy megkóstoltassák a közönséggel a legkiválóbb finomságaikat.

 

A több mint 100 kiállítóval a Gourmet Fesztivál teljes körképet tud adni a hazai gasztrokultúráról, amelyre méltán lehetünk büszkék.

 

Több tucat kiváló séf, az ország legismertebb szakemberei munkálkodnak azon, hogy elégedettek legyenek a látogatók.

 

Nézd meg, a következő Gourmet Fesztivál pontosan mit tartogat a számodra!  

A Gourmet Fesztivál missziója

„Közelebb hozni a fogyasztókhoz a gasztroforradalom éllovasait” – röviden így foglalható össze a Gourmet Fesztivál célja. A szervezők szeretnék, ha az érdeklődők minél teljesebb képet kapnának a gasztronómia jeles hazai szereplőiről, így a csúcséttermek mellett minden évben egyre inkább bővítik a részt vevő kiállítók körét.

 

A Gourmet Fesztivál „elődje” Budai Gourmet névre hallgatott egészen 2011-ig; a fesztivál azóta pedig már a legjobb magyar séfek és éttermek, kulináris szereplők megkerülhetetlen eseményévé nőtte ki magát. Amellett, hogy a rendezvényen megismerkedhetünk testközelből a magyar gasztrokultúrával, rangos külföldi éttermek és sztárséfek is tiszteletüket teszik itt, tovább színesítve a fesztivál amúgy is széles palettáját.

Kikkel találkozhatsz a Gourmet Fesztiválon?

Egyszerű: az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával – és akár olyan sztárokkal, mint Rácz Jenő, Wolf András, Miszei János, Bíró Lajos; vagy akár Mautner Zsófi, Jókuti András. Egy valami mindegyikükben közös: a színvonalas ételek-italok iránti szenvedély. Ha legközelebb te is csatlakozol hozzájuk, biztosíthatunk, hogy jó döntést hozol!

Járd be velünk az országot!