Győr barokk belvárosa titeket is sétára csábít

GyőrGyőr-Pannonhalma turisztikai térség

Mesebeli utcácskák, rejtélyes sikátorok, nagy terek, csodaszép műemlékek és hangulatos teraszok teszik kihagyhatatlan úti céllá Győr barokk belvárosát. 

Vannak városok, amelyekbe egy szempillantás alatt bele lehet szeretni: elég megállni egy hangulatos téren, bepillantani egy szűk kis utcába, felnézni a műemlék épületekre, vagy beleolvadni egy helyi rendezvény forgatagába. Győr is éppen ilyen – hívogató, szerethető barokk mestermű, ahol egymást érik a különleges látnivalók, és ahol Barokk Esküvőt és Barokk Bált is rendeznek.

Ellenállhatatlan barokk mestermű

Most érkeztetek Győrbe? Akkor irány a belváros, ahol a sétálóövezetben hangulatos terek, csodaszép teraszok hívogatnak titeket, és mesebeli utcácskák, szűk sikátorok csábítanak felfedezésre. Nézzétek meg a jellegzetes sarokerkélyeket, és a barokk épületek antik cégéreit!

 


A Széchenyi tér is biztosan útba esik, és még szerencse. Mert itt szinte mindig zajlik valami izgalmas rendezvény. A díszes házak, paloták pedig művészeti és patikamúzeumot is rejtenek – érdemes hát nyitott szemmel járni, és felfedezni ezeket a rejtett kincseket is.

 

Barokk Esküvő és Barokk Bál

És ha már barokk: minden nyáron nagyszabású, 2-3 napig tartó Barokk Esküvőt is rendeznek Győrben, változatos programokkal. Ilyenkor jelmezes felvonulások, barokk táncok és operaelőadások is zajlanak, na és persze egy korabeli házassági ceremónia is, ami az egész családnak érdekes élmény lehet.


És mivel Győrben a báli szezon sem telhet el egy kis barokk illúzió nélkül, a városban ekkor rendezik meg a Barokk Bált. Ez éppen annyira korhű, pompás és varázslatos, mint amilyennek gondolnátok: a fényűző Zichy-palotába érkező vendégeket ceremóniamester jelenti be, és táncmester tanítja be nekik a vidám kör- és sortáncokat 17.-18. századi dallamokra. Táncbemutatót is tartanak, de a szórakozásról jóslás és tombola is gondoskodik.

 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo