Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő Thermal & SpaBükBük-Sárvár turisztikai térség

A 18 hektáros területen található fürdőkomplexum Nyugat Magyarország egyik legkedveltebb üdülőhelye. Összesen 34 gyógy- és élménymedence, több mint 5000 négyzetméternyi vízfelület, Medical Wellness központ és elismert gyógyászati részleg várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat.  

A fürdőt tápláló gyógyvizet 1957-ben találták kőolajkutatás közben. Olaj helyett 58 Celsius fokos gyógyvíz tört elő hatalmas erővel, több mint 1200 méteres mélységből. A gyógyvíz felfedezése új korszakot nyitott Bük és környéke életében: 1962-ben nyitották meg a fürdő első gyógymedencéjét, 10 évvel később pedig fedett résszel bővítették a létesítményt, hogy a vendégek minden évszakban élvezhessék a gyógyvíz jótékony hatásait. 1979-ben az önálló településrésszé vált Bükfürdő az országban tizedikként megkapta a gyógyhely minősítést.
A bükfürdői víz összetétele egyedülálló: az alkáli hidrogénkarbonátos, kalcium, magnézium- és fluortartalmú gyógyvíz literenkénti ásványianyag-tartalma a 15 ezer milligrammot is meghaladja – ez nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően magas érték. A víz négy kúton keresztül tör a felszínre: a Szent Kelemen, a Felsőbüki Nagy Pál, a Bükaqua és a Szent Imre kutakból kinyert termálvizek mindegyike gyógyvíz minősítéssel rendelkezik. Szinte valamennyi mozgásszervi betegség – például csontritkulás, porckopás – mellett gyulladások kezelésére is hatékonyan alkalmazható, valamint segíti a műtétek utáni rehabilitációt. Ivókúra formájában többek között az emésztési zavarok enyhítésére fogyasztják.  

A hatvanas években megnyitott fürdőből mára hatalmas gyógy- és élménykomplexum lett, ahol számos élmény-, strand- és gyógymedence, vízi játékok és egy nagy, 14 hektáros árnyas park biztosítja a helyszínt a pihenéshez. Nem könnyű választani a sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal, nyakzuhannyal felszerelt élménymedence, a gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes, Négy évszak névre keresztelt medence és a gyógyvizes medencék között.
A szabadtéri csúszdakomplexum négy pályából áll: a legbátrabbak a meredek Kamikaze és a kanyargós Anakonda csúszdákon emelhetik az adrenalinszintjüket, a Hagyma csúszda centrifugaszerű, pörgős vízbeérkezést tartogat, a családi csúszda pedig közös élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A sportpályák (strandröplabda, lábtenisz, kiskapukkal felszerelt strandfocipálya és strandkézilabdapályák), a szervezett sport- és szórakoztató programok a medencén kívül töltött időt teszik változatossá.  

A fürdő wellness- és gyógyászati szolgáltatásai is messze földön híresek. A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness központ 3 szinten és közel 1400 négyzetméteren kínál masszást és különböző terápiás és wellness kezeléseket. A Szaunavilágban tepidárium, gőzfürdők, többféle szaunakabin, kültéri és beltéri hideg vizes merülő medencék és jakuzzi teszi teljessé a feltöltődést, a változatos szauna felöntéseket tapasztalt szaunamesterek vezetik. Nem árt tudni, hogy a szaunavilág textilmentes övezet. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!