Budapest legnépszerűbb fürdőkomplexuma: a Széchenyi gyógyfürdő

Széchenyi gyógyfürdőBudapestBudapest környéke turisztikai térség

Kapható lennél egy kis gyógyvízi lubickolásra Budapest szívében? Legyen nyár vagy tél, napsütés vagy eső, tudunk egy remek programot! Látogass el Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumába: a hatalmas Széchenyi gyógyfürdőbe, és kösd össze a kellemest a hasznossal: érezd jól magad a mennyei környezetben, miközben a gyengéd gyógyvíz erősíti testedet! 

A Széchenyi gyógyfürdő – becenevén „Szecska” – mind a magyarok, mind az országba látogató turisták körében meglehetős népszerűségnek örvend. Mondhatni, szinte „kötelezően ajánlott” ide ellátogatni, ha budapesti programot keresel, és nincs ellenedre a fürdőzés. Ha pedig kimondottan imádod a gyógyvizeket, és Budapesten jársz, akkor nincs mese: muszáj ide eljönnöd. 

Miért olyan népszerű a Széchenyi gyógyfürdő?

Mert ez Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma – sőt, Európán belül is ez az egyik leghatalmasabb fürdőhely.

Mert a fürdő a Városliget szívében található, és megannyi csodás látnivaló veszi körül: meg tudod nézni errefelé például a Hősök terét, a Vajdahunyad várát, a Szépművészeti Múzeumot, de akár a Fővárosi Állat- és Növénykertet is.

Mert összesen 18 gyógyvizes medence közül választhatsz, és ezek mellett a szabadtéri élménymedencét, a pezsgőfürdőt, az uszodát és a sodrómedencét is kipróbálhatod.

Mert beltéri és kültéri medencék is várnak.

Mert a gyógyfürdő télen is kitűnő úti cél, amikor kint mínuszok röpködnek.

Mert számos wellness- és fitneszszolgáltatást is igénybe vehetsz: szaunák, aquafitness és gőzkamrák várnak rád, és ha extra kikapcsolódásra vágysz, a biztos kezű masszőrök szívesen kezelésbe vesznek.

Mert olyan extra szolgáltatásokat is kipróbálhatsz, mint például a sörfürdő, a manikűr és a pedikűr vagy épp a természetgyógyászat.

Mert a fürdőnek már az épülete is szemet gyönyörködtető – less be a szecessziós mozaikdíszítésű csarnokba vagy a főbejáratot követő neoreneszánsz stílusú belső térbe, és meglátod, nem fogsz csalódni.

Ha még mindig nem győztünk meg, tegyél egy virtuális sétát a Széchenyi gyógyfürdőben, és meglátod: már online is magával ragad a hely egyedi hangulata!

Milyen betegségekre hat jótékonyan a Széchenyi gyógyfürdő gyógyvize?

A fürdő a testedet kívül-belül gyógyítja, hiszen a gyógyfürdőzés mellett ivókúrát is tarthatsz.

Amire a gyógyvíz pozitívan hat – külső kezelések: 

Idült és félheveny ízületi gyulladások.

Ortopédiai és baleseti utókezelések.

Az ízületek degeneratív betegségei.

Amire az ivókúra pozitívan hat – belső kezelések ivókúra formájában:

Gyomorsavtúltengés.

A légzőszervek idült hurutjai.

Idült gyomorhurut, gyomorfekély.

Bélhurut.

Köszvényes anyagcserezavar befolyásolása.

A vesemedence és a húgyutak idült gyulladásai.

A csontrendszer mészhiánnyal járó állapotának megelőzése, kezelése.

Az epehólyag és epeutak egyes megbetegedései esetén az epeürülés elősegítése.

A vesekőbetegségek egyes formái.

A Széchenyi fürdő

Éjszakai fürdőbuli a Széchenyi gyógyfürdőben: ha vadabb programra vágysz...

Akármilyen hosszan is sorolhatók a „Szecska” vizének egészségre gyakorolt pozitív hatásai, bizony nemcsak a gyógyvizek szerelmeseinek ajánljuk a Széchenyi gyógyfürdőt, hanem a felejthetetlen éjszakai bulik megszállottjainak is! A magyar főváros egyik leglátogatottabb eseménysorozata, a SPArty keretében februártól decemberig minden hétvégén tárt kapukkal várja a bulizni vágyókat a Széchenyi gyógyfürdő, ahol igazán emlékezetes, látványos fényekkel és igényes elektronikus zenével megspékelt éjszakai partiban vehetnek részt. 

Fogadjunk, ezt nem tudtad a Széchenyi gyógyfürdőről!

Van pár olyan információ a tarsolyunkban, ami ugyan nem lényeges, viszont annál érdekesebb, így semmiképp nem szeretnénk magunkban tartani.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben lakó vízilovak a Széchenyi gyógyfürdőt is tápláló forrásból kapják fürdővizüket – annak összetétele ugyanis hasonlít a Nílus vizéhez.

A fürdő egykor Artézi Fürdő néven nyitott meg, a mai, kupolákkal díszített épület pedig 1913-ban készült el. Ennek kiszolgálásához viszont már egy újabb kút kellett, ami olyan mély, hogy ha beleejtenénk egy követ, az 16 másodpercig zuhanna.

A gyógyfürdő népszerűségét még a II. világháború sem tudta megtörni: 1944 után a szovjet katonák külön részleget kaptak itt a fürdőzésre. 

MAGYARORSZÁG CSODÁI: SZÉCHENYI FÜRDŐFolytatódik Magyarország csodáit bemutató minisorozatunk, fogadjátok szeretettel a legújabb részt, melyben a híres Széchenyi fürdőt mutatjuk be!
Magyarország Csodái: Széchenyi fürdő
Csodás Magyarország: Budapest környéke
Magyarország Csodái: Gellért fürdő, Budapest
Magyarország Csodái: Hévízi tófürdő

Járd be velünk az országot!