Rudas Gyógyfürdő és Uszoda: lassan fél évezrede a fürdőzők szolgálatában

Rudas Gyógyfürdő és UszodaBudapestBudapest környéke turisztikai térség

Ha egy kellemes fürdőzésre adnád a fejed, aligha akad Budapesten jobb helyszín erre, mint a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda. Az Erzsébet híd budai hídfőjénél lévő fürdő immár több mint 450 éve várja tárt kapukkal a mártózás szerelmeseit – ki-ki válogathat, hogy a gyógyfürdőt, a törökfürdőt, az élményfürdőt és az uszodát épp milyen sorrendben van kedve kipróbálni. Ez az a hely, ahol egyszerre csöppenhetsz bele a török kori atmoszférába és élvezheted a fővárosi panorámát akár a legmodernebb környezetben: egy tetőtéri jakuzziból. 

Nehéz választani: pihentető szolgáltatások a Rudas Gyógyfürdő és Uszodában

Van egy receptünk a testi-lelki feltöltődésre: vegyél egy igazán kellemes fürdőt egy hangulatos, modern, magasztos és egyben grandiózus környezetben. A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda pontosan ezt tudja biztosítani! Az alábbi szolgáltatások közül tudsz választani (de javasoljuk, hogy ha tudod, inkább próbáld ki mindet).

Uszoda

Ha mozgásra vágysz, vesd bele magad a 20 méter hosszú, kellemes hőfokú medencébe; ha pedig esetleg elfáradnál az úszásban, dőlj le a medencét körülölelő csodaszép galériában.  

Wellness

A wellnesslehetőségek „svédasztala” vár rád itt. Aromaszauna, finn szauna, gőzkamra, sószóba vagy jéggép – mind-mind hasznos kellékei egy tökéletes relaxálásnak. Csak rajtad áll, melyikhez van épp kedved. 

Gyógyszolgáltatások

Vegyél egy jóleső gyógyvizes kádfürdőt vagy vedd igénybe a víz alatti vízsugármasszázst; de többfajta egyéb masszázs közül is válogathatsz. Orvosi gyógymasszázsra van szükséged, esetleg jólesne egy aromamasszázs? Nincs semmi akadálya! 

Ivókúra

A Rudas ivócsarnokában a Hungária-, a Juventus- és az Attila-források vizéből fogyaszthatsz, ha ivókúrára adod a fejed. Míg a Hungária gyógyvize gyomorhurutra és vesemedence-bántalmakra alkalmas, az Attila gyógyvize légzőszervi hurutok és májbántalmak esetén segít; a Juventus gyógyvize pedig jótékony hatással bír a magas vérnyomásra és a reumatikus megbetegedésekre.  

A fürdőzők „jolly jokere”: a tetőtéri medence pompás panorámával

Arra az esetre, ha nem lett volna kellően meggyőző a fentebbi felsorolásunk, van még egy érv a tarsolyunkban: merülj el nyakig a Rudas tetőterén található, télen-nyáron üzemelő termálvizes jakuzziban! Élvezd a bugyogó gyógyvíz kellemes lágyságát, miközben a budapesti panorámában gyönyörködsz. Van egy jó hírünk: ha extra izgalmakra vágysz, akár az éjjeli órákban is csodálhatod kivilágított fővárosunkat, hiszen a fürdő éjszakai nyitva tartással is rendelkezik.  

A Rudas Gyógyfürdő és Uszoda története dióhéjban

Először IV. Béla király idejében kezdett el felvirágozni a Gellért-hegy és környéke: a johannita lovagok itt építettek fürdőt. Amikor pedig 1514-ben a török seregek megszállták Budát, a régi épületek köveit felhasználva kialakították azt a törökfürdőt, amely a mai napig az alapját képezi a Rudas Gyógyfürdő és Uszodának.

A törökfürdő nyolcszögletű medencéje és a nyolcoszlopos medencetér a félgömbkupolával alkotják az épület központját napjainkban is – mindazonáltal természetesen a fürdő átesett több bővítésen és rekonstrukción az évszázadok során, hogy mai fényében pompázhasson, és ilyen minőségben szolgálhassa ki a fürdőzni vágyók legmagasabb igényeit is.  

MAGYARORSZÁG CSODÁI: RUDAS FÜRDŐ, BUDAPESTFolytatódik Magyarország csodáit bemutató minisorozatunk, fogadjátok szeretettel a legújabb részt, melyben a budapesti Rudas fürdőt mutatjuk be! A Gellért-hegy lábánál elhelyezkedő, közel 450 éves gyógyfürdőt nemrég újították fel.
Magyarország Csodái: Rudas fürdő, Budapest
Csodás Magyarország: Budapest környéke
Magyarország Csodái: Széchenyi fürdő
Budapest, örökségünk formálta

Járd be velünk az országot!