7 koktél, amivel jó lesz élvezni a délutánokat az újra megnyitott teraszokonSzinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be a kellemes idő, amit hol máshol lehetne kellemesebben eltölteni, mint egy napfényes teraszon. A következő italok remek kísérői lesznek a délutánoknak. 

Fanatikus kávérajongóknak

Desszertnek is remek a kávé és a limoncello házasításából született koktél. Ebéd után, a szieszta mellé épp csak egy leheletnyi alkohol szükséges a kávéba, a vacsora után azonban megfordulhatnak az arányok. A klasszikus recept szerint a 2 cl kávé mellé 2 cl limoncello és ugyanennyi tejszín dukál, lehet, hogy elsőre furcsának találod ezt a kombinációt, de hidd el, az ízélmény magáért beszél majd!

Hemingway kedvence

A kubai partok hangulatát idézi ez az enyhén édeskés, igazán nyárias koktél, a Daiquiri. Az italban az 5 cl fehér rumhoz 1 cl cukorszirupot és 2 cl limelevet adnak, hűtött pohárból szürcsölgetve az igazi! A koktél egyébként a II. világháború után lett igazán népszerű, amikor nehéz volt whiskey-t és vodkát szerezni, rumból viszont volt bőven. Hemingway mellett John F. Kennedy is rajongója volt a frissítő ízének. 

A gyerekek kedvence

A Cranberry cooler az idei nyár nagy slágere lehet, ugyanis ez az alkoholmentes koktél csupa olyan összetevőt tartalmaz, ami egyszerre finom és remekül hidratál. A 4 cl áfonyalé mellé 2 cl szőlőlét és 1 cl citromlevet kevernek az italba, amit aztán 1,5 dl szódavízzel és igény szerint jéggel tesznek igazán könnyűvé a mixerek. 

A vasárnapi brunchok alapkelléke

A lusta vasárnapokat a legjobb egy kiadós, ebédbe nyúló brunch-csal indítani, amihez nem hiányozhat egy remek Mimóza koktél sem! A 7,5 cl narancslére ugyanennyi pezsgőt töltenek, az italt természetesen nem szabad vadul kevergetni, a buborékokra szükség van! A Mimozának több változata is ismert, a Lemoza, a limonádé és a pezsgő találkozása, a Vermoza pedig az almás cider és a pezsgő kombinációjából született meg az amerikai Vermontban.

Üde fuvallat

A Cool down, azaz „Hűtsd le magad” névre keresztelt alkoholmentes ital minden gyógynövényrajongó álma! A koktél alapja a 2 cl borsmentaszörp, amihez egy lime levét, 4 cl ananászlevet és 1,5 dl szódát adnak. A kirobbanóan üde ital a mentának hála megnyugtatja a gyomrot, az ananász pedig segíti az emésztést. 

Alakbarát C-vitamin-bomba

Az alakjukra vigyázók számára a Paloma lesz a befutó, ezt a tequila alapú koktélt, egy csipet tengeri só teszi igazán különlegessé. Az alkohol mellett limelé és grapefruitszóda kerül az italba, a spanyoloknál ez utóbbi lehet Fresca vagy Jarritos, itthon többnyire grapefruitlé és szóda keverékével érik el a kívánt ízhatást. Fanyar és elegáns, mégis egyszerű koktél, ami mellé egy-egy gerezd citromot is jó elrágcsálni.

Eperszezon

Az eperért nem lehet nem rajongani, éppen ezért az Epres Virgin Mojito a legjobb választás, ha valami üdítő finomságot innál. A 2 dl ásványvízbe 4 cl eperlé kerül, erre jön egy kifacsart lime leve, némi cukorszirup és természetesen a Mojito jellegét adó menta! Egy könnyű nyári saláta mellé szuper választás! 

Járd be velünk az országot!