Mátra–Bükk felfedezőknek – 2 nap

Egri bazilikaEger Mátra–Bükk turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
kerékpár
Vonat
Címkék:
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kastélyok, Várak, Paloták
Vallási helyek
Természeti értékek
Mátra-Bükk turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Egri vár

A vár, amit már mindenki látott – vagy legalább olvasott róla, de akárhányszor visszamész, mindig tud új élményt adni. A várfalról tökéletes a város körpanorámája, kötelező fotótéma. A várhoz vezető kis utcák is a középkor hangulatát idézik. 

Egri bazilika

A város egyik legjellegzetesebb épülete, uralja a centrum látképét. Monumentális, látványos, nem lehet elmenni mellette. Tégy egy fél fordulatot a lépcsőjén, és máris a líceum hasonlóan patinás bejáratával nézel farkasszemet! 

Érseki Palota és Látogatóközpont

„Eger városa, papok városa” – így szól az ismert nóta, és ez igaz a mai napig. A barokk város érseki központ, ahol a kiállítás a püspökök, érsekek életébe kalauzol. Vedd szemügyre a Madaras terem falának díszítését, mely harminc réteg festék és vakolat alól bukkant elő! Megér egy misét. 

2. nap

Egri városnézés kisvonattal

Dotikával, a 36 fős, nyitott kisvonattal Eger belvárosából, az Érsekkert sarkától kényelmesen kidöcöghetsz a Szépasszony-völgybe, ha nem szeretnél sétálni vagy autózni. Gyalog sincs nagyon messze, de így menet közben alkalmad nyílik kellemesen nézelődni. 

Egerszalók: fürdő, sódomb

Legközelebb a törökországi Pamukkaléban vagy az USA Yellowstone Nemzeti Parkjában láthatsz hasonló felszíni mésztufaképződményt. Az egykori éjszakai, titkos fürdőzések helyén most színvonalas szálloda és igényes szolgáltatások egészítik ki a különleges élményt.  

Szépasszony-völgy

Jólesne egy kiadós egri városnézés után valami könnyed dolog? A Szépasszony-völgy pincéi, csárdája, zöld környezete, dűlőinek látványa ideális hangulatot biztosít az ellazuláshoz és a finom falatokhoz, kortyokhoz. 

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!