Tokaj és Nyíregyháza felfedezőknek – 2 nap

Megyer-hegyi tengerszemSárospatak környékeTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
Címkék:
Világörökség
Kastélyok, Várak, Paloták
Vallási helyek
Természeti értékek
Természetjárás
Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Világörökségi Bormúzeum

Ha külföldön egyetlen szó hangzik el a magyar borról, az a „tokaji” lesz. Az egykori serház épületében látogathatod meg a világörökségi borvidék múzeumát, a kötelező tokaji pincemustra és borkóstolás előtt vagy után.

Mádi zsinagóga

Az egykori zsidó közösség emlékét egy megkapóan szép zsinagóga őrzi Mádon. Köveit is a közösség tagjai termelték ki és hordák az építkezésre. Belépve figyeld meg a harmonikus, barokk és copf elemeket ötvöző, látványos teret.

Sárospataki vár

A Rákóczi-család birtokai közül a legismertebb, Sárospatak legnépszerűbb látnivalója. A magyarországi késő reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, mely a híres családhoz tartozó emlékeket is bemutatja. Ha eddig csak az ötszáz forintos bankjegyen láttad, ideje, hogy megnézd a valóságban is!

2. nap

Megyer-hegyi tengerszem

Különleges kirándulást tehetsz Sárospatak környékén Magyarország egyik legérdekesebb és legjobban fotózható természeti csodájához. A Toszkánát idéző tájon haladva, a turistajelzést követve éred el az egykori malomkőbányát. Gödrében a csapadék látványos tóvá duzzadt. A könnyen munkálható riolittufába a kőfejtők pihenőhelyeket vájtak maguknak.

Hercegkúti pincesor

Egyike Zemplén rejtett kincseinek. A sváb falu pincesorai Tokaj-Hegyalja világörökségi része. A 195 pincéből álló terület Sárospataktól pár kilométerre fekszik, és a régi, paraszti világ életformáját, a tradicionális pincekultúrát idézi meg.

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen található Zemplén Kalandparkban a látogatók elsőként a bobot próbálják ki, de te merészkedj tovább, ha már itt vagy! Kötélpálya, libegő, mászófal is vár rád.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!