Szeged és térsége felfedezőknek – 2 nap

Szegedi Dóm LátogatóközpontSzegedSzeged és térsége turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
autó
Címkék:
Gyógyfürdők és gyógyhelyek
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Természeti értékek
Szeged és térsége turisztikai térség
Értéktudatos fiatalok

1. nap

Szegedi Dóm Látogatóközpont

Ha csak egy napod van, keresd fel a Szegedi Dóm Látogatóközpontot. Az 1879-es árvíztől való megmenekülés emlékére épült templom 1930-ra készült el. Színes üvegablakait Róth Miksa tervezte, gazdagon díszített belső terének érdekessége a Szűzanyát szegedi papucsban és szűrben ábrázoló mozaik. A templom nyugati tornyában kilátó üzemel.

Dömötör-torony

A dóm mellett áll a Dömötör-torony, Szeged legrégebbi épülete, a fogadalmi templom építése miatt lebontott, középkori Szent Demeter-templom tornya. 1931-ben keresztelőkápolnává alakították, falait Aba-Novák Vilmos Krisztus megkeresztelése című festménye díszíti. 

Szegedi belvárosi séta

A napba egy belvárosi séta is belefér. Érdemes Aba-Novák szabadtéri, háborús freskóját megnézned a Hősök kapuján. A közeli Dugonics téren nyaranta zenélő szökőkút működik, a Kárász utca szobrai között a Széchenyi térre sétálva a városházát láthatod a Sóhajok hídjával. A tér sarkán, az Anna-kútnál gyógyvizet kóstolhatsz. Innen a Tisza Lajos körúton menj tovább: a magyar szecesszió csodájához, a gyönyörű Reök-palotához jutsz.

2. nap

Szegedi Vadaspark

Elsősorban védett, veszélyeztetett állatok lakják. Az olyan különleges állatok mellett, mint a ködfoltos párduc vagy épp a karmosmajmok, népszerű állatkerti állatokkal is találkozhatsz itt. 

Napfényfürdő Aquapolis

A Napfényfürdő a szokásos szolgáltatásokon túl Szeged legkomplexebb fitneszközpontja, és a skála másik végpontja, az úgynevezett „csendes wellness” is kipróbálható. A csendes részleg kéthetente Aqua Night címmel zenés éjszakai fürdőzésnek ad otthont.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!