Győr–Pannonhalma családoknak – 1 nap

Győr városképeGyőrGyőr–Pannonhalma turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
Vonat
kerékpár
Címkék:
Kultúra és műemlékek
Vallási helyek
Győr-Pannonhalma turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Győr barokk belvárosában érdemes hosszabb időt eltölteni: egy igazi ékszerdoboz! Utána irány a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ!

Győr barokk belvárosa

A történelmi városmag: az Óváros a Duna és a Rába találkozásánál fekszik. A belváros épen megőrizte történelmi jellegét, itt található a legtöbb műemlék és látványosság.

A Bécsi kapu tér Magyarország egyik legszebb barokk tere és Győr legrégebbi tereinek egyike, amelynek valamennyi épülete műemlék. Győr főtere a XIV. század óta piactérként használt Széchenyi tér, amely helyén valaha a római kori polgárváros állt. A téren található a Loyolai Szent Ignác bencés templom és rendház, valamint a Széchenyi Múzeumpatika is.

Az utcák, a terek, a házak régi cégérei visszarepítenek bennünket az időben: a Zichy-palota, az Esterházy-palota, a múzeumok, a templomok rengeteg múltbéli kincseket rejtenek. Engedjetek az idő hívásának ebben a gyönyörű belvárosban!

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

A történelmi emlékek után egy formabontó, interaktív kiállítási központba invitálunk benneteket.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a kreatív alkotás, a felfedezés és a játszva tanulás helye. A szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig hetven különböző eszközt lehet itt kipróbálni. A kiállítótérben a 3D-s nyomtatásé, a kiterjesztett és virtuális világé, a robotikáé, az okosotthon eszközeié, az animációk készítéséé és a humanoidoké a főszerep.

Kísérleti bemutatókat is tartanak ebben a digitális élményközpontban, melyek nemcsak a gyerekekkel, hanem a felnőttekkel is újra megszerettetik a mérnöki és természettudományokat. Mert a játék öröme nem csupán a gyermekek kiváltsága!

Járd be velünk az országot!