Balaton családoknak – 2 nap

Tagore sétány, BalatonfüredBalaton Balaton turisztikai térség
Hány napos?
2 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
kerékpár
Vonat
autó
Címkék:
Fürdők és strandok
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Természeti értékek
Balaton turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Fedezzetek fel a családdal egy gyönyörű kastélyt, csónakázzatok a föld alatt, és hódítsatok meg egy középkori várat!

Festetics-kastély

Kezdjétek a kirándulást Keszthelyen, az ország egyik legszebb kastélyának felfedezésével! Tegyetek egy sétát a barokk műemlék színpompás parkjában, majd nézzétek meg, hogyan éltek itt a korábbi évszázadokban a kastély urai: a Helikon Kastélymúzeum kiállítása igazi hercegek és hercegnők életébe enged betekintést.  

Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

Az 1903-ban felfedezett tavasbarlang a város alatt húzódó sok kilométeres barlangrendszer egy rövidebb szakasza. A látogatóközpont gyerekeknek is izgalmas interaktív kiállításán „kőtapogató” és kúszóbarlang is van, és még az is kiderül, hogy néztek ki réges-rég a Bakonyban élő őslények. Ezután 180 méteres szakaszon lehet csónakázni a föld alatt, a kristálytiszta vízen. Egy tipp: ha újra a felszínre értek, sétáljatok el a közeli, mediterrán hangulatú Malom-tóhoz is, ahol színes halak cikáznak a vízben! 

Szigligeti vár

A Balaton-felvidék egyik legszebb vára 750 éve épült. Soha nem tudták elfoglalni a törökök, egy villámcsapás miatt égett le, később leromboltatták a Habsburgok. Az erőd 2020-ra megújult, több interaktív elemmel, kiállítással és fedett térrel gazdagodott. A tárlatokon egy középkori vár hétköznapjai elevenednek meg, a kovácsműhelytől a tömlöctornyon át a fegyverraktárig. 

2. nap

Látogasd meg az északi part legnépszerűbb úti céljait! Levezetésnek egy kalandpark is belefér, ugye?

Tihanyi Bencés Apátsági Templom és Múzeum, Levendula Ház Látogatóközpont

A második napot indítsd a családdal a csaknem ezer éve alapított apátságban, amely a Tihanyi-félsziget világhírű jelképe! Ha megcsodáltátok a I. (Szent) András által alapított monostor templomát, sétáljatok le az altemplomba, amely az apátság alapítójának temetkezési helye is egyben. Az apátságtól 10 perces sétával érhető el a Belső-tó partján álló Levendula Ház, ahol izgalmas interaktív kiállítás mesél a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendulatermesztésről. Az ajándékbolt, a teázó, a kézműves foglalkoztató és az élménykert középpontjában természetesen az illatos, lila virágú növény áll.  

Tagore sétány

A balatonfüredi Tagore sétányon szobrok és emléktáblák mesélnek a város történelméről. A Balaton leghíresebb vízparti alléjának Rabindranath Tagore Nobel-díjas indiai költő a névadója, példáját követve számos híresség ültetett itt fát. Az árnyas sétányt a Balaton főutcájának is hívják, ahol számos étterem, kávézó és fagyizó várja a vendégeket. Legújabb látványossága a Balaton élővilágát bemutató Bodorka Látogatóközpont és a gyönyörűen felújított Vitorlás tér Bujtor István szobrával.  

Balatoni Bob Szabadidőpark

A balatonfűzfői parkban akár egy egész napot el lehet tölteni! A két, összesen 1,5 kilométer hosszú bobpályán alagút és 360 fokos kanyar fokozza az adrenalinszintet! A létesítményben ezen kívül fitneszpark, erdei játszótér, és többféle kalandösvény is várja a különböző korú felfedezőket. Kipróbálhatjátok magatokat a paintball és az íjászat területén is, és a Serpa Kalandpark drótkötélpályáját sem érdemes kihagyni.  

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!