Indulj idén is Szent Márton-napi gasztrokalandokra

Éld meg itthon az ősz legszebb pillanatait, és merülj el a hazai tájak csodás hangulatában!
Kóstolj bele a tradicionális lakomákba, és a fenséges, friss újborokba!
Ünnepeld velünk idén is Szent Márton-napját – indulj izgalmas gasztrokalandokra és gyűjtsd a színeket, ízeket, élményeket!

Szent Márton napja a liba és az újbor hagyományos ünnepe, amely remek lehetőség arra, hogy belevessük magunkat a magyar gasztronómia által kínált ételek és italok legjavába. Emellett természetesen érdemes megemlékeznünk a névadó püspök tetteiről is, akinek élete példaként szolgálhat mind a mai napig.

November 11-e, Szent Márton napja egy igazi gasztroünnep, amikor minden a libaételek és a frissen kiforrt újbor körül forog. E napon idézzük meg mindannyian a legendát, elevenítsük fel a libalakoma hagyományát: kóstoljunk libás ételeket és kísérjük azokat újborral, amely különlegességét az adja, hogy a maga frissességében csak az év e szakában érhető el.

Érdemes utánajárni, hogy hazai tájainkon hogyan ünneplik a Szent Márton-napot, milyen sajátos, régióra jellemző libaételeket tálalnak: ha pedig ezek után kedvünk támad, kerekedjünk is fel bátran egy-egy csábítóbb lakoma nyomában!

LIBALAKOMÁK ORSZÁGSZERTE

A vendégszeretet napja

E nap nem véletlenül számít a vendégszeretet szimbolikus dátumának, hiszen névadó szentje híres volt jóságáról és szerénységéről, emellett pedig e dátumhoz fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése is.