Hévízi Gyógytó

Mártózz meg a Hévízi tóban! Nyugtató fürdőzésre vágysz? Jót tenne egy természetes gyógykezelés? Mindez gyönyörű környezetben, türkiz tóban, színes tavirózsákkal? Íme, a tökéletes úti cél: vár a világ legnagyobb, fürdésre is alkalmas termáltava Hévízen!

Mártózz meg a világ legnagyobb gyógytavában, a Hévízi tóban! 


Frissítő, felpezsdítő vagy épp nyugtató fürdőzésre vágysz? Esetleg úgy érzed, jót tenne az ízületeidnek egy kis természetes gyógykezelés? Megspékelnéd mindezt gyönyörű környezettel, egy varázslatos, türkiz vizű tóval, több színben pompázó tavirózsákkal és üde zöld fákkal? Már veheted is a cipőd (és pakolhatod be a fürdőruhád), ugyanis megtaláltuk számodra a tökéletes úti célt: a világ legnagyobb, fürdésre is alkalmas gyógytaváról, a Hévízi tóról van szó. 

Mitől egyedülálló a Hévízi tó?

 
Kezdjük azzal, hogy ez a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. És ha ez még nem teszi különlegessé a szemedben a Hévízi tavat, íme még néhány érv: 

● A tó vizének hőmérséklete a folyamatos mozgásnak köszönhetően egész évben kellemes, így bármelyik évszakban fürdőzhetsz. A víz télen 23-25 Celsius-fokos, nyáron pedig akár a 36-38 fokos hőmérsékletet is elérheti. 
● Egyfajta masszírozást biztosít a benne fürdőzők számára, hogy a víz balról jobbra és alulról felfelé is áramlik. 
● Télen a vízréteg fölött a kicsapódó gőz létrehozta párasapka természetes inhalatóriumot képez. Ez a „sapka” gátolja a víz lehűlését, belélegezve pedig karbantartja a fáradt hangszálakat. 
● A tó a Balatonnal egy időben keletkezett – jelenlegi forrása 20-22 ezer évvel ezelőtt fakadt. (Az Őshévíz a geológiai múltban a mostani helyéhez képest magasabban tört fel.) 
● Már az ókori rómaiak is használták. 
● Többfajta tavirózsa is él itt: a fehér színű tündérrózsa őshonos, a cikláment pedig Indiából telepítették be több mint 100 évvel ezelőtt. 
● Ennek a 4,4 hektár nagyságú, 38 méter mélységű tónak a vize a bőséges vízhozamának köszönhetően 3 napon belül teljesen kicserélődik. 
● A vízminőséget folyamatosan ellenőrzik mérések és speciálisan képzett búvárok segítségével. 

Ha van kedved, tegyél egy virtuális sétát, és meglátod: a tó már online is levesz a lábadról! A Hévízi tó gyógyító hatása A tó vizének igen speciális összetétele van: kalcium és magnéziumtartalmú hidrogénkarbonátos gyógyvíz. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, így számos betegség gyógyításában hatásos – azaz valóban össze tudod kötni a kellemeset a hasznossal. Leginkább az alábbi panaszokra alkalmazzák: 

● reumás mozgásszervi megbetegedésekre 
● kopásos és idült gyulladásos ízületi megbetegedésekre 
● csontritkulásra 
● mozgásszervi műtétek utókezelésére 
● porckorongműtét utókezelésére 
● idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszokra 
● krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére 
● idült derékfájásra 
● különböző bőrbetegségekre (például pikkelysömörre) 

Fontos azonban, hogy 30 percnél többet ne tölts a gyógyvízben, naponta maximum 3x30 perc javasolt, minimum 30 perces pihenőket közbeiktatva. Ha nem a gyógyulás a fő célod, a Hévízi tó akkor is tökéletes választás, hiszen amellett, hogy az itteni fürdőzés frissítőleg vagy épp nyugtatóan is hathat, többféle wellness-szolgáltatás közül is válogathatsz. Igénybe vehetsz (többek között) vízsugármasszázst, iszappakolást, súlyfürdőt, sókamrát és gőzfürdőt is – amihez éppen kedved szottyan. Amennyiben gyerekekkel jönnél, az sem jelent akadályt, hiszen a nyári hónapokban van külön gyerekmedence is. 

Páratlan strandélmény 


Úgy a fair, ha előre szólunk: ha „szokásos” strandélményre vágysz, akkor a Hévízi tó nem a te helyed, hiszen itt különleges, egyedi hangulat uralkodik páratlan természeti adottságokkal. Ha neked inkább a szokványos strand felé húz a szíved, irány a Hévíztől csupán 6 kilométerre lévő Balaton! Ha pedig már a környéken jársz, mindenképp látogass el a csodás barokk Festetics kastélyba, hogy megízlelhesd a fényűző főúri életvitelt; vagy nézd meg a Tihanyi Bencés Apátságot, és merülj el az élő történelemben!
Az információk tájékoztató jellegűek, bővebb információért kérjük keresse fel az attrakciót a megadott elérhetőségek egyikén!

Hévízi Gyógytó

Cím:
8380, Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1Útvonalterv
Kapcsolat:
spaheviz@spaheviz.hu+36 83 501 700
Weboldal:
http://www.spaheviz.hu
Akadálymentesség:
Beszélt nyelvek:
Fizetési lehetőségek:
Utalványok/kuponok:
Év honlapja díj 2022Év honlapja Minőségi díj 2022