Vizes kalandok a Dél-Dunántúlon: merüljetek el bennük

Siklósi VárSiklós Pécs-Villány turisztikai térség

A Dél-Dunántúl nem csak finom borokban, de értékes termálvízben is gazdag. Harkány és Siklós fürdői felejthetetlen élményeket ígérnek, és számos bajra gyógyírt jelentenek.

A Mecsek vonulataival csipkézett festői szépségű táj páratlan kincseket rejt a mélyben: a napsütötte domboldalak és gazdag termést hozó szőlőlugasok alatt áldásos hatású gyógyvíz csörgedez. Az ebből táplálkozó hangulatos törökfürdők, Európa-szerte egyedülálló gyógyfürdők és megunhatatlan élményparkok a család minden tagját elvarázsolják – az év bármely napján.

Az ördög nyomában

Harkány értékes gyógyvízét a monda szerint az ördög fakasztotta. A pokol ura kiszemelt magának egy helyi leányt, de mivel nem lett az övé, dühében fejest ugrott a földbe. Ennek helyén buzog fel a mélyből a település kénes gyógyvize, mely elapadhatatlan lelkesedéssel táplálja a világhírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő 13,5 hektáros ősparkjának medencéit. Adjátok át magatokat a csúszdázás gondatlan élményének, mozgassátok át az izmaitokat a feszített víztükrű úszómedencében, vagy lazuljatok egyet a szaunavilág tisztító gőzében. 

A vár lábánál

Páratlan természeti környezetben, a Siklósi Vár közvetlen szomszédságában várja a fürdőzés szerelmeseit a város méltán híres termálfürdője, melynek impozáns belső kialakítása igazán különleges hangulatot varázsol a víztükörre. A közel 5000 négyzetméteren mindennek jutott hely, amire a tökéletes feltöltődéshez szükségetek lehet: vannak itt hideg és meleg vizes medencék, gyermek- és élményfürdők, finn és orosz szauna, aromakabin, de még sóbarlang is. Mindez a termálvíz jótékony hatásával megfűszerezve. 

A természet ihlette

A fürdők megunhatatlan világa mellett a Duna, a Dráva és a Mura folyók ősi ereje is sok élményt tartogat. Megéri korán kelnetek egy hajnali pecázásért vagy egy napfelkeltével kísért vízitúra kedvéért. Tiszta időben látogassatok el a Petnyák-völgyben a Mecsek legnagyobb vízeséséhez, a napot pedig koronázzátok meg egy vaslapon sült pisztránggal az óbányai tavak partján.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!