Víz, föld, ember – harmóniában

Nyaralóhajón élni egy hétig, és barátokkal, családtagokkal együtt a vízről gyönyörködni a tájban, olyan élmény, amelyre mindig emlékezni fogtok. 2020-ban már Magyarországon is megnyílt ez a lehetőség.

Nyugat-Európában majd’ ötven éve roppant népszerű ez a nyaralási forma, negyedik éve pedig már Magyarországon is bérelhettek nyaralóhajót. Hajóvezetői engedély nem szükséges hozzá, csak a betöltött 21. életév. Két-három óra alatt megtanuljátok kezelni ezeket a biztonságos, lassú haladásra képes motoros hajókat – amelyek nem csupán közlekedési eszközök, hanem összkomfortos, légkondicionált vagy fűthető szállásként is szolgálnak a kapitány és a legénysége számára, kora tavasztól késő őszig.

„Aranyhíd” minden este

A nyaralóhajósok egy nap általában négy-öt órát csorognak a hajóval, közben itt-ott kikötnek, felfedezik a környéket: kerékpároznak, kenuval vagy SUP-on eveznek, strandolnak, gyógyfürdőbe mennek. De horgászni, lovagolni, kirándulni, jobbnál jobb éttermeket, borászatokat felfedezni ugyancsak jó szívvel ajánlott a szárazföldi megállóknál. Ahogy este, a hajóra visszatérve a vízen tükröződő naplementében gyönyörködni. A MAHART munkatársai a programokhoz térképet és biztos tippeket is adnak. Tudtátok, hogy mindkét térség, ahol működik a nyaralóhajózás – azaz Tokaj és környéke, valamint a Tisza-tó – szerepelnek az UNESCO Világörökség listán? Egy hét alatt mindkét terület behajózható!

Úszó apartmanok

A MAHART a nyaralohajozas.hu oldalon háromféle hajót kínál bérlésre, attól függ, hányan kelnétek útra.

 

A Quattro típusú hajó maximum 4+2 fő elszállásolására alkalmas. A két kabin a hajó orrában található, szétválasztható franciaággyal, tárolókkal, szekrényekkel – az ablakokat szúnyogháló védi! A kabinokhoz külön fürdőszoba is tartozik, zuhanyzóval, wc-vel. A hajó alsó fedélzetén a körbeüvegezett szalon kényelmes életteret biztosít az utasoknak. Az étkezőasztalt akár hatan is körbeülhetitek. Éjszakára ez a rész kétágyas fekhellyé is alakítható, ezt a megoldást a kisgyerekek nagyon szeretik. A vízen lebegő „luxusotthonban” teljesen felszerelt konyha vár rátok: hűtő, fagyasztó, gáztűzhely, mobil grill, főzőedények, poharak, tányérok, evőeszközök és mosogató szolgálják a mindennapos sütés-főzést.

 

A nyaralóhajók egyik kormányállása a hajó tetején, a másik a szalonban található. A hajó felső fedélzetéről élvezetesebb a kormányzás, onnan elétek tárul a táj, de kormányozhattok a szalon kormányállásából is, ha a csapat ott beszélget. A szalon üvegajtaja a hátsó fedélzetre nyílik, ahol a kültéri asztal köré akár négyen is leülhettek az árnyékot adó ponyva alá.

 

Sixto típusú nyaralóhajó ideális választás egy kétgyermekes családnak, ha a nagyszülők is velük tartanának, mert 6+2 fő elszállásolására alkalmas. A hajó orrában lévő kabin valójában egy nagyobb hálószoba, teljes értékű franciaággyal. Ehhez a kabinhoz külön fürdőszoba is tartozik wc-vel. A másik, két kisebb kabin szintén kétszemélyes ággyal felszerelt, egy közös fürdővel.

 

Az Octo a legtöbb férőhellyel rendelkező hajótípus a flottában, 8+2 fő aludhat rajta. Négy kabinjából kettő a hajó orrában, kettő a hajó oldalában kapott helyet. Ezen a hajón is két fürdőszoba nyújt felfrissülést.

 

Mindezekről képeket, filmeket is találtok a nyaralóhajózás honlapján és FB oldalán.

 

Itt az alkalom, hogy megragadjátok a kormánykereket!

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!