Debrecen, a művészet fellegvára: titeket is vár a Munkácsy-trilógia és a MODEM

Déri MúzeumDebrecenDebrecen és körényéke turisztikai térség

Ha Debrecenben jártok mindenképp nézzétek meg a méltán világhírű Munkácsy-trilógiát, és inspirálódjatok a MODEM kortárs kiállításain.

A várost megismerve, a pezsgő kulturális életet élvezve szívesen hódolnátok a művészet iránti szenvedélyeteknek is? Debrecenben szerencsére erre is számtalan lehetőség adódik -gyűjtemények, múzeumok és kiállítótermek várják, hogy felfedezzétek őket. Közülük is kiemelkedik a Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának is helyet adó Déri Múzeum, illetve a MODEM, ahol titeket is magával ragad a modern művészet megannyi csodája!

A Déri Múzeum

A múzeum talán legnépszerűbb kiállítóterme a Munkácsy Terem, ahol a művész Krisztus-trilógiáját nézhetitek meg. Csodáljátok meg a monumentális alkotásokat, amelyek bemutatják Krisztus útját a vádlóival való konfliktustól a kereszthalálig. Akkor is felejthetetlen élmény lesz, ha nem vagytok vallásosak, és Munkácsy életművét is csak címszavakban ismeritek.


A képek kapcsán érdekesség, hogy a három bibliai témájú festményt maga a művész nem látta így egymás mellett: először 1995. augusztus 25-én éppen itt, a Déri Múzeumban voltak láthatók együtt.

 

Izgalmas pezsgés a MODEM-ben

Hazai és külföldi alkotásokkal vár titeket is Közép-Európa legnagyobb kortárs kiállítóhelye, a MODEM. Közismert művészek alkotásait épp úgy megtalálhatjátok itt, mint a feltörekvő tehetségek munkáit - talán ez is az oka annak, hogy az egész helyet izgalmas pezsgés hatja át. Gyertek el, élvezzétek ennek a kulturális intézménynek és szellemi térnek a semmi máshoz nem hasonlítható hangulatát. Biztos, hogy titeket is inspirálni fog!JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo