Ha szeretitek a kivételeket, a Somogytól Tolnáig húzódó mecsekaljai térség igazán nektek való. A Szigetvár-Turbék területtől egészen Mecseknádasdig ugyanis – a régió többi részével ellentétben – a fehérboré a főszerep, többek között a cirfandlié, amely sehol másutt nem készül hazánkban. A kékszőlők között pedig megtalálhatók a borvidéken az olyan nagy klasszikusok, mint a merlot, a cabernet franc vagy a pinot noir.
Ahogy a mondás tartja: a bor ott nyújtja a legnagyobb élményt, ahol született. Ajándékozzátok meg magatokat ezzel az élménnyel! A Pécs-Mecseki Borút Szigetvártól kiindulva borospincéről borospincére vezet benneteket, hogy testközelből ismerhessétek meg a környék gazdag múltú borkultúrájának kulisszatitkait. A körítés pedig páratlan: hangulatos séták, romantikus környezet és bor kísérte gasztroélmények várnak rátok a Mecsek lankáinak pincefalvaiban.