Körtúra a Sátoros-hegyek ikonikus magaslataira

Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

A Sátoraljaújhely felett húzódó Sátoros-hegyek a Zempléni-hegység páratlan ékkövei, legérdekesebb részeiket akár egyetlen nap alatt is bejárhatjátok. A környék legmagasabb pontján, a Magas-hegy kilátóján lélegzetelállító panoráma tárul elétek a Bodrogköz, Hegyalja, vagy Szlovákia irányába!

A kilátó azonban nemcsak a látvány miatt különleges része a körülbelül 11 kilométeres körtúrának, hanem azért is, mert Magyarország leghosszabb pályájú libegőjével lehet feljutni a Magas-hegy kilátójába, 514 méterrel a tengerszint fölé. A Magas-hegyről akár gyalog is könnyedén megközelíthetitek az Ungvári Pincéket, amelyek a világörökség részét képezik. De az útvonalat a Szár-hegy felé is folytathatjátok, ezt a magaslatot a Zemplén Kalandpark részeként a „Dongó” nevű kabinos felvonóval, vagy a kalandvágyóbbak akár a „Sólyom” elnevezésű átcsúszó pályán suhanva is elérhetik. 

A kúp formájú Szár-hegyen található hazánk egyik fontos történelmi emlékműegyüttese, a Magyar Kálvária, amely a trianoni békeszerződéskor elszakított városok emlékére készült. A stációk itt bástyaszerű építmények, soruk végén a Szent István-kápolna és a 100. Országzászló áll. Természetesen a Szár-hegyen is van lehetőség fotók készítésére, itt egy 18 méter magas kilátó vár titeket. A körtúra programját a kalandparkban egy bobozással is kiegészíthetitek, itt található az ország leghosszabb pályája.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!