Kirándulás a Koloska-völgybe

Jókai-kilátóBalatonfüredBalaton turisztikai térség

A Balatonfüred közelében található Koloska-völgy legszebb pontjai egy rövid, közel 10 kilométeres túrával bejárhatók, ezek közé tartozik például a Jókai-kilátó, ahonnan a Balaton teljes szépségében a szemetek elé tárul. 

A völgybe vezető túra ideális program lehet kezdő természetjárók és családok számára, jól kiépített túraútvonalak várnak rátok. Miután átkeltetek a patakon, az Aranyember tanösvény egy legelőn át egy tölgyesekkel teli erdőbe irányít titeket, amelynek mélyén a Koloska-forrás kifolyója rejtőzik. Innen az út már felfelé vezet, de kiépített lépcsősorok könnyítik meg az eljutást a Koloska-sziklákig, ahol érdemes megállni egy picit, és megcsodálni a kilátást. Itt található a Millei-barlang, azaz a Koloska-völgyi-kőfülke is. Ezt az üreget egy balatonarácsi tolvajról nevezték el, aki a legendák szerint itt rejtőzködött, miután ellopott valamit. 

A magaslatok után ismét egy erdős részen át folytatódik a túra, majd egy újabb emelkedő után a következő állomásotok a Tamás-hegy csúcsa (315 m), a Jókai-kilátó lesz. Erről a pontról nemcsak Balatonfüredet, hanem a Tihanyi-félszigetet és a Bakonyt is belátjátok. Miután leereszkedtetek a magaslatokból, zárásképpen meglátogathatjátok a Krisztus király-templomot. Ha pedig gyermekkel kirándultok, érdemes beiktatni a programba a Koloska-völgyi vadasparkot. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!