Egyedülálló és interaktív élményekkel vár a Bükki Csillagda

Bükki CsillagdaRépáshutaMátra-Bükk turisztikai térség

Töltsetek egy napot a Nap bűvöletében a Bükki Csillagdában, amely hazánkban páratlan lehetőségeket biztosít a Naprendszer és a csillagok megismerésére interaktív módon! Nézzétek meg a planetárium előadását, gyönyörködjetek a holdi és marsi eredetű meteoritokban, vagy vegyetek részt egy VR-űrutazáson.

A Bükki Csillagda csillagászati és természetismereti látogatóközpont állandó kiállítása a Nap és a csillagok témáját járja körül. Itt találjátok Magyarország egyik legnagyobb meteoritgyűjteményét, amelyben olyan különleges darabokra is bukkanhattok, amelyek holdi vagy marsi eredetűek. Az űrből érkezett köveket meg is érinthetitek. A vizuális látvány is biztosított, hiszen egy 50 férőhelyes planetáriumban élvezhetitek az Égbolt csodái előadást. Amennyiben pedig kedvet kaptok az „űrutazáshoz”, egy VR-szobában kétszemélyes küldetésre mehettek egy marsi kanyonba, a Hold felszínére vagy a Nemzetközi Űrállomásra.

Az épület csillagászati megfigyelésekre is kiváló, hiszen 635 méterrel a tengerszint felett található, így sokkal élesebb képet mutatnak onnan a csillagok, mint az Alföldről. A Bükki Csillagdában egy különleges teleszkópot is láthattok, amely a csillagászati kupolában kapott helyet. A távcső asztrofotózás céljára készült, de vizuális észlelésekre is alkalmas műszer, amellyel tudományos megfigyeléseket is végeznek naprendszerünk égitestjeiről és más csillagokról.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!

label.szechenyi-2020-logo