Családbarát élmények országszerte

Debreceni Nagyerdő Debrecen Debrecen és térsége turisztikai térség

Gyerekekkel utazni nagy élmény és nagy kihívás. A kicsik figyelmét néha nem könnyű lekötni, ám megéri, hiszen az új programok által új ismeretekkel is gyarapodnak. Szerencsére az ország minden pontján találunk izgalmas, családbarát úti célokat, amelyek évről évre fejlődnek, gyarapodnak. 

Fényjáték a Nagyerdőn

A debreceni Nagyerdő Varázserdő-projektje 2013-ban kezdődött, azóta megépült a Nagyerdei Stadion, az új szabadtéri színpad, a Ködszínház, az új strand és megújult a Békás-tó. A legújabb fejlesztések során új fényjátékkal és vízi attrakcióval épült meg a Pallagi sétány folytatása, amelyet a közkedvelt állatkert és vidámpark megújítása követ. Az Ötholdas Pagony játszótér Szabó Magda meseregénye után a Sziget-kék nevet kapta, és természetesen új, tematikus játszóelemekkel is bővül. A nagyobbak aktív időtöltését új sportlehetőségek segítik a nagyerdei tréningpályán. 

Óriás játszóház és wellness a Balaton partján

A szántódi BalaLand Family Park az év minden szakában, európai viszonylatban is egyedülálló családi élményekkel várja az ide érkezőket, közel 10 000 négyzetméteren. A gyerekek kedvence a családi wellness csúszdabirodalma és kültéri, vizes játszótere, a szülők pedig az élménymedencékben, a jakuzzikban és a szaunákban vagy a sószobában lazíthatnak. Az óriás játszóházban és a játszótereken Verne híres, 80 nap alatt a Föld körül című regényének helyszínei elevenednek meg, amelyek a gyerekeknek a világ különböző tájairól szerzett tudását is fejlesztik. 

Badacsonyörs Édenkertje

A badacsonyörsi Folly-arborétum folyamatos fejlesztések helyszíne. 2014-ben a kert új támfalat, játszóteret, kilátót kapott, minden növényét térképre vitték. 2018-ban felújították az alapító család látogatóközpontként és étteremként működő egykori lakóházát, majd megnyílt a Panoráma kávéház és a cukrászműhely. A legújabb fejlesztések során megvalósult az interaktív család- és kerttörténeti kiállítás, a kertmozi, a chill-terasz, valamint a szabadtéri színház, de megújul az ösvények burkolata, tematikus és babakocsival is bejárható sétautak, elektromos kerékpár- és autótöltők is a vendégek teljes kényelmét szolgálják a lenyűgöző balatoni panorámájú kertben, amely 400 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjefélének ad otthont.  

Kalandok a hegyen

A sátoraljaújhelyi Magas-hegyi Sportcentrum minden emeletén más kalandok és aktív időtöltési lehetőségek várják a családokat. Itt található az ország egyetlen sí-múzeuma, és egy háromszintes, az első szintig akadálymentes kilátó. A fejlesztések közül az egyik legfontosabb az ország és a térség leghosszabb, 2275 méteres, téli-nyári bobpályája. A sípályán az ország legnagyobb műanyag sípályája működik, de van itt kalandpark, canopy pálya és tanösvény is. A sportcentrum legújabb attrakciója a nemrég megnyitott Szár-hegyi libegő. 

Kisvasúttal az erdőn át

A helyi lakosok és a Miskolcra látogató turisták kedvencének számító romantikus lillafüredi kisvonatot teljesen felújították. Megújult a Miskolc, Dorottya utca – Papírgyár – Lillafüred – Garadna fővonal valamennyi állomásépülete, mozdonyszíne, műhelye és igazgatósági épülete. A garadnai végállomáson új pihenőpark létesült Garadna Grund néven. A rekonstrukció során 32 mozdonyt és teherkocsit is felújítottak, illetve újjáépítettek. 

Vadak nyomában

2022-ben adták át Sopronban a Károly-magaslati parkolóból induló, és az Erdő Házáig 3,5 kilométeren át kanyargó vadgazdálkodási, vadászati tanösvényt, amely a vadászat és a vadgazdálkodás érdekességeit mutatja be az erre kirándulóknak. A túrázók ezen az ösvényen biztonságosan juthatnak el a Muckra, miközben 10 interaktív tábla és vadászati berendezések ismertetik meg őket az erdők és a vadászok világával. Az utat a fehér négyzetben található zöld T-betűs nyomjel mutatja. A vadászat iránt érdeklődők számára nagy élményt jelenthet a Soproni Egyetem vadgazdálkodási gyűjteménye is, amely szintén megújulva, interaktív kiállítással várja az érdeklődőket.  

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!