Bor, liba, tök, jazz – Az ősz is a fesztiválok szezonja

Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség

A szüret, a Márton-nap, de a helyi termények vagy az átvonuló vadludak is megihlették a magyar fesztiválszervezőket. Hoztunk párat a szeptemberben, októberben és novemberben rendezendő mulatságok közül.

Egri Bikavér Ünnepi Napok (okt. 18-28.)

A hungarikumra épülő gasztronómiai rendezvénysorozat központi eseménye az Egri Bikavér Nagykóstoló lesz.

26. Csabai Kolbászfesztivál (okt. 19-22.)

Békéscsabán négy napig tartó gasztrokaland – az ország legfinomabb kolbászaival, és több tucat hazai, valamint külföldi fellépővel.

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál (okt. 20-22.)

A szombati, kora reggeli látványhalászat különleges alkalmat kínál, amelyen megismerhetitek a tradicionális halászati eszközöket, a halfogás technikáját.

Szent Márton Napi Vigasság (nov. 11.)

Hollókő piacán libából, kacsából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a színpadnál találkozhattok Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is.

 

Márton-nap alkalmából országszerte sok helyen, például Bogácson a Rendezvényparkban, a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban és a Budakeszi Arborétumban, illetve Egerszalók pincéiben és a Barlanglakásoknál is készülnek libás programokkal.

Veszprém Jazz Fesztivál (nov. 16-19.)

A kihagyhatatlan nemzetközi A-listás sztárok mellett a jazz műfaj progresszívebb, a határműfajokkal kommunikáló előadói kerülnek itt bemutatásra. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként megvalósuló fesztivál közel 30 koncerttel várja a műfaj rajongóit a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadán.

Tatai Vadlúd Sokadalom (nov. 25.)

Az Öreg-tó partján az őszi időszak a vadludak vonulásáról is szól, amelyre egyre többen kíváncsiak – főleg, hogy itt teleszkópokon keresztül is megfigyelhetitek a madarakat. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!