7 szuper fürdő, amely csodás gyógyvize mellett a legújabb fejlesztéseivel vár

Aquaticum Debrecen SPA DebrecenDebrecen és térsége turisztikai térség

Magyarország számos élmény-, gyógy- és termálfürdővel büszkélkedhet, amelyeket gyógyvizük vagy egyedi építészeti stílusuk messze földön híressé tett. Az alábbiakban bemutatunk néhány ilyen úti célt, amelyeket a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően még inkább érdemes felvennetek a bakancslistára!  

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő

Nyíregyháza népszerű fürdőkomplexuma az elmúlt években jelentős fejlesztésen esett át, amelynek célja az volt, hogy a fürdő ne csak egyszerű gyógyfürdőként, hanem élményfürdőként is funkcionáljon. Így a látogatók a termálvizes medencék mellett már élménymedencékben is csobbanhatnak; az adrenalinfüggők kipróbálhatják a vadvízi sodrófolyosót és a különböző óriáscsúszdákat. A regenerálódást pedig a szaunavilág, a Kneipp-medence és a pezsgőfürdők garantálják. 

Hajdúszoboszló

Európa legnagyobb fürdőkomplexuma nem szorul bemutatásra, hiszen a hamarosan 100 éves fennállását ünneplő Hungarospa naponta több ezer vendéget csalogat Hajdúszoboszlóra. A gyógy-és élményfürdő a megszokott attrakciók mellett idén tovább fokozza az élvezeteket. A gyerekeknek szóló és kültéri élménymedencéken kívül a fürdő környezetében lévő Mátyás király sétány is várja a nagyközönséget. A fejlesztéseknek köszönhetően a sétány 10 élménypont létesítésével valódi élménykorzóvá alakult, mely kellemes sétára csábítja a pihenők seregét, valamint a fürdő téli bejárata előtt a parkoló területén kialakított pihenőtér is nagy mértékben hozzájárul a vendégek komfortérzetének erősítéséhez.

Aquaticum Debrecen SPA

Az Aquaticum Debrecen SPA gyógy- és élményfürdő mediterrán hangulatú tere különleges atmoszférát teremt, amely a különböző wellness- és élményelemekkel kiegészítve az aktív kikapcsolódás és a feltöltődés szerelmeseinek is kedvez. A nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően rengeteg újdonságot is kipróbálhatnak a látogatók: a frissítő vízi élmények (hullámmedence, csúszdák) és a kényeztető szolgáltatások (török fürdő és hidromasszázs medencék) garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak. 

Berettyóújfalu

Berettyóújfalu fürdőkomplexumának fejlesztése a gyógyászati és wellnessrészleg korszerűsítésére irányult, így a népszerű fürdőhelyen egy új, 106 négyzetméteres gyógyvizes medence és jakuzzi is helyet kapott. Emellett az új, mozgásszervi rehabilitációs részlegen elindították a fiziko- és hidroterápiás kezelések, a mágnesterápia, valamint a gyógytorna szolgáltatást. Valamint a sókabinnal, infra-, gőz-, és finn szaunával bővült szaunapark is tovább emeli a fürdő renoméját.  

Lenti Termálfürdő

A szlovén határ közvetlen közelében fekvő Lenti Termálfürdő – amely 2016-ban szállodával és fedett élményfürdővel bővítette közkedvelt termálfürdőjének repertoárját – újabb fejlesztéseken esett át: a régi fedett fürdő felújítása mellett a gyógyászati szolgáltatásaik palettája is színesebbé vált. Így az egyedülálló belsőépítészeti térrel büszkélkedő épületben a fürdőzés mellett már az oxigénterápiát, a szén-dioxid szobát, az iszapfürdőt vagy a krioszaunát is kipróbálhatják a vendégek.  

Esztergom - Aquasziget Élményfürdő

Esztergom szívében, a Prímás-szigeten elhelyezkedő Aquasziget Élményfürdő tökéletes úti cél, ha a kulturális élmények mellett egy kis feltöltődésre vágyunk. Az Esztergomi Bazilika megcsodálása mellett a környék természeti kincsei túrázásra csábítják az ide látogatókat, de az aktív pihenésre vágyóknak a 2005-ben átadott Aquasziget élményfürdőt is érdemes felkeresniük. A fürdő fejlesztése a korszerűsítésre irányult, hogy a helyiek, illetve a turisták is sokáig élvezhessék még a minőségi kikapcsolódást. 

Bükfürdő

A Bükfürdő Thermal & Spa igazi paradicsom a fürdőzőknek, amelynek fejlesztése nemcsak a fürdőkomplexumra, hanem közvetlen környezetére is kiterjedt. A nagymúltú fürdőváros tovább folytatja a zöldterületek növelését, ahol játszóterek, korszerű kemping és kutyabarát szolgáltatások is helyet kaptak. A családosok számára kifejezetten érdekes lehet a Funcity egyedülálló szórakoztató központ, amely modern játékokkal és mozival gondoskodik a legkisebbek szórakoztatásáról. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!