5 magyarországi helyszín, ahol ünnepi programokkal várnak

A rokonlátogatás mellett az ünnep apropóján érdemes elindulni, és bejárni az országot, ugyanis remek programokban, hamisítatlan húsvéti hangulatban lehet részünk! 

Hollókő

A többnapos Hollókői Húsvéti Fesztivál felejthetetlen folklór programokkal, a palóc gasztronómia ínyencségeivel, locsolkodással és más, az ünnephez köthető népszokásokkal várja azokat, akik ellátogatnak az UNESCO világörökségi listáján is szereplő településre. 

Szentendrei Skanzen

Nemcsak a magyarországi, de a határon túl élő magyar közösségek ünnepi szokásait is megismerheti az, aki húsvétkor a Szentendrei Skanzenba látogat. A zenés és táncbemutatók mellett természetesen a gasztronómia is fontos szerepet kap: többek között kiderül az is, hogyan kell kalácsot készíteni és berzselt tojást festeni.

Ópusztaszeri Skanzen

A Szeri Húsvét kétnapos programsorozat keretein belül húsvétkor életre kel az Ópusztaszeri Skanzen. A hagyományőrző rendezvények, néptánc, tojásfestés, tradicionális locsolkodás, kalácsfonás mellett bábszínházzal és lovaskocsizással gondoskodnak a szervezők arról, hogy kicsik és nagyok is megtalálják a nekik tetsző programokat. 

Szépasszony-völgy

Eger bornegyedében, a Szépasszonyvölgyben húsvétkor nyitott pincék várják a bor szerelmeseit. Persze nemcsak borozni lehet majd, hanem hagyományőrző felvonulás, bábjáték és néptáncbemutató is várja az érdeklődőket. 

Zengővárkony Míves Tojás Múzeum

Baranya megye egy kis települése, Zengővárkony nem csupán a csodaszép környezetéről híres. Itt található a Míves Tojás Múzeum, amelyben a hazai és külföldi tojásfestők és díszítők munkáit tekinthetik meg a látogatók. A kiállítás gyűjteményének darabjai 19 ország 55 tájegységéről származnak. 

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!