4 klasszikus zenei fesztivál Magyarországon

Bélapátfalvai Ciszterci Apátság TemplomaBélapátfalvaMátra-Bükk turisztikai térség

Kutatások bizonyítják, hogy a klasszikus zene megnyugtat, növeli az energiaszintünket és jobb kedvre derít. Már csak ezért is érdemes ellátogatni a magyarországi klasszikus zenei fesztiválok remek programjaira!

A klasszikus zene különleges helyet foglal el a zenei palettán. Rajongói tanúsíthatják, hogy ez a műfaj – vagyis inkább műfajok, hiszen nem egyetlen zenei irányzatról van szó, hanem azok egész sorozatáról – egészen varázslatos hatást gyakorol a hallgatóságra, sőt, akár még a belső egyensúlyunk helyreállításában is segíthet. Ráadásul számos fesztivál teszi lehetővé, hogy akár napokra elmerüljünk ebben a csodás világban.

Egri Bazilika

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál

A programsorozat legfontosabb célja, hogy történelmi helyszíneken szólaltassa meg a helyszínhez illő, elsősorban barokk zeneműveket. Bélapátfalva, Eger, Feldebrő és Dédestapolcsány templomaiban és történelmi városrészeiben csendülnek fel évente a görög múzsák és a görög mitológia emlékét őrző barokk dallamok. A zeneműveket énekegyüttesek, szimfonikus zenekarok és más zenekari formációk előadásában hallgathatjuk meg. Az élvonalbeli hazai együttesek mellett fiatal, pályakezdő muzsikusok, illetve határainkon túlról érkező előadók is fellépnek. Érdemes vállalkozni erre a többrétegű, több koron átívelő időutazásra!
bukkibarokkfesztival.hu

Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

A budapesti Vajdahunyadvár romantikus helyszíne egész júliusban lehetőséget kínál arra, hogy a komolyzene legkiválóbb előadói és értő közönsége egymásra találjanak. A koncertsorozatot a MÁV Szimfonikus Zenekar nyitja meg. A programsorozat estjei a zenetörténelem legnagyobbjait, Mozartot, Csajkovszkijt, Vivaldit, Verdit, Brahms-ot idézik meg, de más műfajok, például a klezmer felé is kirándulnak. A programsorozaton a szimfonikus és kamarazenekarok mellett a 100 tagú Cigányzenekar, a Budapest Bár és Illényi Katica is fellép. 
vajdahunyad.hu

Vajdahunyad vára

Altalena Zenei Fesztivál, Telki

A kamarazenélés klasszikus hagyományait idéző lakáskoncertekkel, mesterkurzusokkal, kiváló előadókkal és igazi szalonhangulattal várja a közönséget Telkiben egy különleges zenei fesztivál, amely az Altalena nevet viseli. A szó jelentése olaszul: mérleghinta. Az egyensúly szimbólumát a fesztivál rendezői azért választották a programsorozat nevéül, mert ezzel kívánnak utalni az előadók és a közönség, a mesterek és tanítványok, a hagyomány tisztelete és az újító szellem közötti egyensúlyra és szimbiózisra. A programok a közönség bevonásának újszerű módszereitől sem riadnak vissza, és teret engednek az ismeretterjesztő tartalmaknak is. 
altalena.eu/hu

Károlyi-Kastély, Fehérvárcsurgó

Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál, Fehérvárcsurgó

A különböző európai országokból érkező vonósnégyesek fesztiválja, amelyre Fehérvárcsurgón kerül sor, évről évre egyre nagyobb közönséget vonz, és a budapesti Német Nagykövetség támogatását is élvezi. A Károlyi József Alapítvány által megrendezett fesztivál koncertjein az élvonalbeli nemzetközi vonósegyüttesek mellett különböző zeneiskolák növendéki is bemutathatják tudásukat. A koncerteken többek közt Haydn, Mozart, Schubert és Mendelssohn művei csendülnek fel. A programot hangszerkiállítás egészíti ki. 
programturizmus.hu

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!