Észak-magyarországi fürdővárosaink

Egerszalóki sódomb

Világszinten is ikonikus ritkaságnak számít az 1200 négyzetméteres mészkőlerakódás Egerszalókon, mivel csupán két másik helyszínen tartanak számon hasonló természeti képződményt. A mélyről feltörő forró víz ezen a ponton talált utat a felszínre, míg a hegyoldalon lerakódott mészkő fényes fehér felületet hozott létre. A lerakódás évről évre növekszik: folyamatosan fejlődnek ki a fehér mészkő párkányok, az apró tavak és a csipkés párkányok, valamint a mészkő függönyök, amelyek nappal is csodálatosak, ám a szivárvány színeiben pompázó különleges esti világítás még bámulatosabbá teszi az ide kirándulók vagy a lerakódással szemben lévő medencében fürdőzők számára. Engedd, hogy magukkal ragadjanak a látnivalók!

Az itt felszínre törő kalcium–magnézium–hidrogén-karbonát-tartalmú vizek kéntartalma jelentős. A helyszínre látogatók között gyakoriak a mozgásszervi rendellenességekkel küzdők, vagy ortopédiai és gerincműtétek utáni kezelésben részt vevők, de természetesen nagy számban akadnak pusztán testi és szellemi felfrissülést kereső kirándulók is. A szaunában sör-, méz- és sószaunaszeánszokat tartanak, és itt található az ország első finnszauna-faháza. 

Miskolctapolca Barlangfürdő

Az Európában is egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben egy évezredek során kialakult barlangba épített gyógyfürdőt találunk. A barlangba látogatók természetesen létre jött barlangokban és termekben fürdőzhetnek, miközben megtapasztalják az úgynevezett Csillagterem visszhangját és élvezik az áramlatok kellemes masszírozó hatását. A test és a lélek felfrissülését a hegy mélyéből feltörő, kellemesen langyos termálvíz és a minden szennyeződéstől mentes, tiszta barlangi levegő garantálja. A wellnessélményeket kedvelők különféle szaunák, lebegő kabinok és az aquaterápiás létesítmény hagyományos népi gyógyászatot és modern technológiát ötvöző sokféle szolgáltatása közül választhatnak, így enyhítve a napi stressz okozta kimerültséget. A barlangon kívül egy közel 3,6 hektáros parkosított akadálymentes területen további hat medence biztosítja a barlangfürdő látogatóinak felhőtlen kikapcsolódását.

Járd be velünk az országot!