Tokaj és Nyíregyháza családoknak – 3 nap

Megyer-hegyi tengerszemSárospatak és környékeTokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Hány napos?
3 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
autó
Címkék:
Fürdők és strandok
Kastélyok, Várak, Paloták
Természeti értékek
Állatkertek
Kaland és egyéb sportok
Tokaj és Nyíregyháza turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Boldogkő vára

Eleve jó lehet egy hely, ha a nevében is benne van a boldogság. Boldogkőváralján akárhová nézel, a vár uralja a tájképet. Kaptass fel a kapuhoz, útközben gyönyörködve a jellegzetes barackültetvényekben, a bástyáról pedig a panorámában. Ez a hely a gönci barack hazája, itt található a legnagyobb mennyiségben, és itt élesztették újra a hagyományát.

Megyer-hegyi tengerszem

Különleges kirándulást tehetsz Sárospatak környékén Magyarország egyik legérdekesebb és legjobban fotózható természeti csodájához. A Toszkánát idéző tájon haladva, a turistajelzést követve éred el az egykori malomkőbányát. Gödrében a csapadék látványos tóvá duzzadt. A könnyen munkálható riolittufába a kőfejtők pihenőhelyeket vájtak maguknak.

2. nap

Sárospataki vár

A Rákóczi-család birtokai közül a legismertebb, Sárospatak legnépszerűbb látnivalója. A magyarországi késő reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, mely a híres családhoz tartozó emlékeket is bemutatja. Ha eddig csak az ötszáz forintos bankjegyen láttad, ideje, hogy megnézd a valóságban is!

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen található Zemplén Kalandparkban a látogatók elsőként a bobot próbálják ki, de te merészkedj tovább, ha már itt vagy! Kötélpálya, libegő, mászófal is vár rád.

3. nap

Sóstó Zoo

Rövid idő alatt Magyarország legnépszerűbb állatkertjévé vált, ahol mindig történik valami. Gyűrűsfarkú makik, fehér tigris, kihalófélben lévő fajok élnek itt, az eredeti élőhelyükhöz nagyon hasonló környezetben. Nem állatkertben, hanem esőerdőben, sivatagban vagy épp a szavannán fogod magad érezni.

Aquarius Élményfürdő

Sóstófürdő része, Nyíregyháza zöldövezetében találod. A fürdőkomplexum egész évben nyitva áll, változatos élményelemeket és szolgáltatásokat kínál. Nemcsak a fürdő kellemes, a környezete is látványos.

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!