Pécs–Villány családoknak – 1 nap

PécsPécs–Villány turisztikai térség
Hány napos?
1 nap
Ajánlott közlekedési eszköz:
busz
Vonat
kerékpár
Címkék:
Múzeumok és kiállítóhelyek
Kultúra és műemlékek
Pécs-Villány turisztikai térség
Élménykereső családosok

1. nap

Kincses Baranya hegyek, tavak és természeti értékek násza. A megye köldöke, a római kori Sopianae városának helyére épült Pécs, bakancslistás úti cél valamennyi ínyenc világjárónak.

A Zsolnay Negyed

Hol máshol kezdhetnétek a kultúra fővárosának felfedezését, mint a hajdani Zsolnay Porcelánmanufaktúra helyén épült „minivárosban”, Pécs önálló kulturális városrészében: a Zsolnay Negyedben? A negyed családosok számára is Kánaán, hiszen számos feledhetetlen lehetőséget rejt magában. Egy kellemes séta keretében járjátok be a Kézműves boltok utcáját, majd időzzetek el a Bóbita Bábszínházban. A közel hatvanéves múltra visszatekintő bábszínházban nemcsak az előadások egyedülállóak, bábkészítő foglalkozásra is érdemes jelentkezni. Az épületben kávézó is működik, itt erőt gyűjthettek a nap hátralévő részéhez. Ezután irány a planetárium – útközben érdemes kipróbálni a szabadtéri játékokat. Az ország első optikai planetáriumában utazhattok a téridőben és kalandozhattok a világegyetemben. A tudomány iránt érdeklődő gyerekek számára azonban itt nem ér véget a programok sorozata! A negyed legszuperebb ismeretterjesztő fizikaóráján, a varázsórán kísérletezhetnek hangokkal, ütközésekkel és folyékony nitrogénnel is. Miután mindenki kellően kiszórakozta magát itt, irány a belváros szíve.

Pécsi városi séta kisvonattal

Ha szívesen rábíznátok magatokat egy profi „idegenvezetőre”, a legjobb, amit tehettek, ha felültök a városnéző kisvonatra, és jól füleltek! A Dotto kisvonat ugyanis „tüke pécsi”, vagyis olyan dolgokat tud, amit még a helyiek sem biztos! Az ötvenperces zötykölődés alatt rengeteg mosolygó, integető pécsivel fogtok találkozni, és jó nagy utat fogtok megtenni: a főtérről induló járat egészen a Zsolnay Negyedig halad, a Pécs szimbólumait rejtő kis utcákon és forgalmasabb utakon át. Ha szerencsétek van, a gyerek utasok kedvéért a sofőr még egy kis „driftelésbe” is belemegy! A kisvasút mindennap 10 és 18 óra között, minden egész órában indul a Nagy Lajos Gimnázium elől, és oda is érkezik vissza. A végállomás jobb helyen nem is lehetne: innen indulhattok is felfedezni Pécs világörökségi ereklyéit. 

Ezt ne hagyd ki!

Járd be velünk az országot!