Gyulai Várfürdő

A „négy évszakos” Gyulai Várfürdő strand-, élmény- és gyógyfürdő, az egykori Almásy-kastély 8 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található. A Várfürdő 1959 óta járul hozzá vendégei egészségének megőrzéséhez és kikapcsolódásához.
Szerencsés helyzetben vagyunk, mert bármerre járunk is az országban, jobbnál jobb fürdőkben tölthetjük el értékes szabadidőnket. Nincs ez másként az ország délkeleti részén fekvő Gyulával sem, mely egykor a legerősebb végvárunk volt. Manapság viszont az ország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, ahol a pihenni vágyók éppúgy megtalálják a számításukat, mint azok, akik sétálni és kirándulni érkeznek a festői szépségű városba és legalább ennyire vonzó környékére. 

Gyulán már a török idők előtt is volt fürdő, bár akkor még az egyház felügyelete alatt állt, és csak hideg vizes medencével rendelkezett. A hódoltság ideje alatt pezsdült fel igazán a fürdőkultúra a városban, ahol ekkor már tizenegy különféle fürdő közül válogathatott az ide érkező utazó. A törökök kiűzése után a tendencia megmaradt, és Gyula továbbra sem veszítette el fürdővárosi státuszát. Szabadtéri fürdő létesítésére 1930-ban adtak ki engedélyt, de a történelem viharai folyamatosan hátráltatták egy korszerűbb fürdő megvalósulását. Először a gazdasági világválság, majd a második világháború viszontagságai tettek keresztbe a nagy ívű elképzelésnek. De az is megakasztotta a fejlődést, hogy bár Az angol beteg című filmből is ismert Almásy család az építési folyamat felgyorsítása érdekében 1943-ban megalapította a Gyulai Fürdő és Üdülő Részvénytársaságot, a munkálatokat szakszerűtlenül végezték el, így a vállalkozás kudarcba fulladt. 

1951 volt a legelső év, amikor végre átadtak valamit: egy úszó- és műugrómedencét. Végül, a kitartó fúrásoknak köszönhetően feltört a mélyből a 72℃ hőmérsékletű gyógyvíz, és a Várfürdő 1959-ben megnyithatta kapuit, de ezt követően még egy bő évtizeden át fejlesztették kisebb-nagyobb lépésekben. A terület 1971-ben kapta meg a gyógyfürdő státuszt, ezt követően két dicsőséges évtized következett a fürdő történetében, ami egész a rendszerváltás idejéig tartott. A 90-es évek legvégén kezdték meg a Várfürdő felújítását és modernizálását, amit több ütemben hajtottak végre. A Castello Szaunapark 2009-ben létesült európai színvonalú kültéri szaunaházakkal, beltéri szaunákkal, gőzkabinnal, pihenőterekkel és szaunakerttel. A fejlesztésre a koronát pedig a 2013-ban megnyitott családi élményfürdő komplexum, a környezettudatosságot a zászlajára tűző AquaPalota tette fel.
Az információk tájékoztató jellegűek, bővebb információért kérjük keresse fel az attrakciót a megadott elérhetőségek egyikén!

Gyulai Várfürdő

Cím:
5700, Gyula, Maróti János tér 2.Útvonalterv
Kapcsolat:
info@varfurdo.hu+36 66 561 350
Weboldal:
http://www.varfurdo.hu
Nyitvatartás:
Hétfő: 08:00 - 19:00
Kedd: 08:00 - 19:00
Szerda: 08:00 - 19:00
Csütörtök: 08:00 - 19:00
Péntek: 08:00 - 19:00
Szombat: 08:00 - 19:00
Vasárnap: 08:00 - 19:00
Akadálymentesség:
Beszélt nyelvek:
angol,német,román
Fizetési lehetőségek:
KészpénzBankkártyaKupon
Utalványok/kuponok:
OTP SZÉP KártyaMBH SZÉP KártyaK&H SZÉP Kártya