Daloskönyv

Közismert dalaink összetartozásunk kifejezőeszközei is, nemzeti identitásunk építőkövei. Nagy szükség van tehát arra, hogy mindenki, a fiatalabb generációk is megismerjék és magukénak érezzék ezeket. A Dalosköny című online csatornán ünnepeink és jeles napjaink népszerű énekei szólalnak meg, megőrizve, továbbadva közös kulturális értékeinket.

Ez a gyűjtemény azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekelhessenek, hogy dalainkat ne felejtsük el – és ha kell, újratanulhassuk. Ismert előadók vannak ebben segítségünkre, mint például Tóth Gabi vagy Mező Misi, de vannak dalok, amelyeket gyerekkórusok idéznek fel.

Az adventi időszakhoz és az 1848-49-es szabadságharchoz kapcsolódó énekek után a későbbiekben a naptár további jeles napjaihoz kötődő énekek, és hagyományos ünnepi - születésnapi, névnapi - köszöntők is megszólalnak majd. Terveink szerint a jövőben minden olyan ének a Daloskönyv része lesz, amely fontos hagyományainkhoz kötődik. A dalokhoz videóklipek is készülnek, ezek modern képi világon keresztül idézik meg az adott ünnep vagy jeles nap hangulatát.

A Daloskönyv YouTube csatornája ide klikkelve érhető el.

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!