Az ország sípályái felkészültek, és várnak benneteket!

MátraszentistvánMátra-Bükk turisztikai térség

Bár igazán magas hegyek Magyarországon nincsenek, az egyre modernebb hóágyúrendszereknek köszönhetően egyre több téli napon hódolhattok itthon is a szenvedélyeteknek, ha a síelés, a snowboardozás, a sífutás vagy a szánkózás szerelmesei vagytok.

A magyarországi sípályák – Eplényben, Mátraszentistvánon, Sátoraljaújhelyen, Visegrádon – hóágyúkkal általában április elejéig üzemelnek, illetve Budapesten a Normafa Parkban szintén hóágyúval sífutópályát is működtetnek. Ha éjszaka plusz nyolc-kilenc fok alá csökken a hőmérséklet, akkor ezek a modern eszközök már megfelelő minőségű havat biztosítanak, de biztos tudjátok, hogy nem is a nap, hanem az eső a sípályák igazán nagy ellensége – ez képes „megenni” a havat. Nézzük, hogy ha az eső távol marad, és az időjárás is úgy akarja, merre csúszhattok egy jót!

A Bakony szívében

Eplény – Síaréna Vibe Park

 

siarena.hu

 

A négy évszakos üzemeltetésre törekvő eplényi síközpont – amely az országban a legnagyobb és a legmodernebb – 16 sípályával, a húzóliftek mellett ülőliftekkel, szlalompályával, folyamatosan megújuló gasztroélményekkel fogadja a sízőket és a snowboardosokat. Általában a síszezon záró hétvégéje a libegő-szezon kezdete, amely novemberig tart, biztosítva az egész éves működést.

Az ország legmodernebb síliftje

Mátraszentistván Sípark

 

sipark.hu

 

Az alpesi hangulatú, változatos nehézségű pályákat kínáló Mátraszentistván igazi családi síterep oktatóparkkal, éjszakai síelési lehetőséggel – kezdők és haladók egyaránt megtalálhatják a kedvükre való havas szórakozási lehetőségeket.

A bobtól a korcsolyáig

Sátoraljaújhely – Zemplén Kalandpark

 

zemplenkalandpark.hu

 

A kalandparkban található hóágyúzott pályákon három Tatrapoma sífelvonó található, amelyek közül egy indítópálcás és kettő tányéros, illetve egy 120 méter, valamint egy 50 méter hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét. A jégcsarnokban korcsolyázhattok, de kipróbálhatjátok a bobpályát is!

Kilátással a Dunára

Visegrád – Nagyvillám

 

visegradsipalya.hu

 

A négy – különböző nehézségű – pályával bíró Nagyvillámot Budapest közelsége és szép fekvése miatt kedvelik a síelők. A lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a visegrádi Fellegvárra és a Dunára. A füves pályát minden évben gondosan előkészítik a szezonra, így már kevés hómennyiség esetén is jól sízhető. Kiválóan alkalmas tanulóknak, mivel enyhe lejtésű, de a dinamikus sízők is szeretik, mert elég széles a gyakorláshoz. Tubing-, sífutó- és szánkópályát is találtok itt.

A főváros sípályája

Budapest – Normafa Park

 

normafapark.hu

 

Minden évszakban a budapestiek kedvenc kirándulóhelye a Normafa, amely a Sváb-hegyen található. 2022-ben újították fel az itt lévő Vasas Síházat, az alatta fekvő Szaniszló-réten pedig elkészült a hóágyúzható, kivilágított sífutópálya és a közelében a szánkópálya is – ez utóbbi ingyenesen használható. Műanyag tanpálya és sípálya is működik a területen.

Ahol még természetes hóviszonyok esetén találtok pályákat:

Dobogókő
dobogokosi.hu

 

Bánkút
bankut.hu

 

Nagy-Hideg-hegy
nagyhideghegy.hu

 

Pécs
pecsisipalya.hu

 

Sopron - Vasfüggöny Sífutópálya
sopronnordic.hu

 

Szilvásvárad

 

Tokaj - Kopasz-hegy
tekeregj.hu

JÁRD BE VELÜNK AZ ORSZÁGOT!