Hungaroring

A Hungaroring hazánk legismertebb autóverseny-pályája. 1986 óta itt rendezik meg minden nyáron a Formula-1 Magyar Nagydíj nevű hivatalos világbajnoki futamot. Budapest közelében található, Mogyoród község mellett.
Vonz a sebesség? Szívesen szurkolnál 200 000 nézővel együtt az autó- és motorsport legnagyobb sztárjainak? Esetleg kipróbálnád, milyen egy sportautóval végigmenni a hivatalos versenypályán úgy, hogy biztosan nem állít meg a rendőr gyorshajtás miatt? Profin kiépített útvonalon gokartoznál? Irány a Hungaroring, Magyarország legismertebb autóverseny-pályája, ahol már 34 éve rendeznek minden évben hivatalos világbajnoki futamot. 

Mire elég 1 perc és 13,447 másodperc? 


Például arra, hogy Lewis Hamilton megtegyen egy kört a Hungaroringen. Ez idáig ő a leggyorsabb: versenyen és időmérő edzésen is ő állította be a pályacsúcsot. A pálya mostani vonalvezetése 2003-ban vált véglegessé. A versenyzőket a monacói futam körülményeire szokta emlékeztetni: sok az éles kanyar és a szűk szakasz, ahol nehezebb előzni. Egy kör 4,381 kilométer hosszú, a verseny alatt a résztvevők hetven kört futnak, vagyis 306,6 kilométert tesznek meg mintegy 110 perc alatt. 

A Hungaroring és versenyei jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa lett. A főváros a Magyar Nagydíj idején különösen felpezsdül: a nagy nemzetközi érdeklődés övezte verseny sok külföldi és magyar szurkolót vonz: csúcsra jár a repülőtér, megtelnek a szállodák, csapatkamionok róják az M3-as autópályát, versenyautókat állítanak ki a belvárosban. 

Az autóversenyzésnek komoly hagyománya van Magyarországon: az első hivatalos verseny a város egyik zöld területén, a Népligetben tartott, 1936-os Budapest Grand Prix volt, amit az eszement tempót diktáló olasz Tazio Nuvolari nyert meg Alfa Romeójával. Egy ideig erre kijelölt pálya híján a repülőtéren is rendeztek versenyeket, majd felmerült a hivatalos versenypálya építésének ötlete. A szervezőknek eszébe jutott, hogy a városban, az eredeti népligetbeli helyszínen alakítsanak ki erre megfelelő útvonalat, hasonlóan a monacói pályához. Azonban hamar elvetették, belátva, hogy egy erre a célra épített, modern helyszínre van szükség. Így került Budapest közelébe a száguldó cirkusz.
Az információk tájékoztató jellegűek, bővebb információért kérjük keresse fel az attrakciót a megadott elérhetőségek egyikén!

Hungaroring

Cím:
2146, Mogyoród, Hungaroring út 10Útvonalterv
Kapcsolat:
office@hungaroring.hu+36 28 444 444
Weboldal:
https://hungaroring.hu/
Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: Zárva
Szerda: Zárva
Csütörtök: Zárva
Péntek: Zárva
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
Akadálymentesség:
Az attrakció nem akadálymentesített.
Beszélt nyelvek:
angol
Fizetési lehetőségek:
KészpénzBankkártya
Utalványok/kuponok:
Az attrakció nem fogad el utalványokat, kuponokat.