Hungarospa Gyógyfürdő

Hajdúszoboszló az ország egyik legkedveltebb egészségturisztikai központja. Népszerűségét gyógyvizének és az itt kialakult fürdőkultúrának köszönheti. Az itt található Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexuma.
Hajdúszoboszló az ország legkedveltebb egészségturisztikai központja. Népszerűségét gyógyvizének és az itt közel száz év alatt kialakult fürdőkultúrának köszönheti. De nem volt ez mindig így. Az 1900-as évek elején egy álmos kis alföldi település volt csupán. Mindaddig, amíg kőolaj után nem kezdtek kutatni a határában. 1925-ben sikerrel jártak: olajat nem találtak ugyan, de termálvizet igen. 1927-ben meg is nyitott a helyi strand, amelyre egyre többen voltak kíváncsiak. 

A gyógyvíznek köszönhetően az 1930-as évek végén már Európa-szerte ismert és népszerű hely volt Hajdúszoboszló. A strandfürdő addig bővült, míg mára a Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexumává vált. A Hungarospa azonban sokkal több egy gyógyfürdőnél. A strand mellett megtaláljuk itt a klasszikus fedett és nyitott gyógyvizes medencéket és a gyógyászati részleget is. Az élményfürdője hatalmas: tizenötezer négyzetméteren élvezheted az Aqua-Palace 20 medencéjét. Ezen belül a családok és a gyerekek külön birodalomban adhatják át magukat a vizes szórakozásnak, de a szaunákat és wellness-fitness részleget is találsz az épületben. A szabadtéri strand önmagában is óriási méretű: harminc focipályányi területet képzelj el, tele medencékkel. A strand leginkább kedvelt része a mediterrán tengerpartok világát idézi kalózhajóval, világítótoronnyal és pálmaligettel. A víz itt a tengerhez hasonlóan hullámzik, hogy teljes legyen az illúzió. Az Aquaparkban 15 óriáscsúszdát próbálhatsz ki. A legkisebbek szórakoztatásáról a bébi- és családi medencék mellett játszóház, foglalkozások is gondoskodnak. A hajdúszoboszlói gyógyvíz különösen mozgásszervi, reumatikus megbetegedések esetén nyújt hatásos enyhülést, segíti a test regenerálódását. 

Akár strandolni, szórakozni vagy gyógyulni szeretnél, a hajdúszoboszlói Hungarospa tökéletes helyszín. Kifejezetten család- és gyermekbarát hely, de nagy területénél és a jól elkülönített részlegeinél fogva a nyugalmat és kikapcsolódást keresőknek is kiváló. A gyógyfürdő előtti parkban találod annak a Pávai-Vajna Ferenc szobrát, aki rábukkant a termálvízre. A helyi ásványvíz is az ő nevét viseli. Évi közel hárommillió palack fogy belőle. Sétálj el a belvárosba, ahol a különleges Harangház közelében találod a hangulatos sétálóutcát. Innen könnyedén eljutsz a 15. századból származó református templomhoz és a nádfedeles Fazekasházhoz, ahol a környék népi hagyományaival, tárgyi emlékeivel, nádudvari kerámiáival ismerkedhetsz meg.
Az információk tájékoztató jellegűek, bővebb információért kérjük keresse fel az attrakciót a megadott elérhetőségek egyikén!

Hungarospa Gyógyfürdő

Cím:
4200, Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.Útvonalterv
Kapcsolat:
info@hungarospa.hu+36 52 558 558
Weboldal:
https://www.hungarospa.hu/
Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: Zárva
Szerda: Zárva
Csütörtök: Zárva
Péntek: Zárva
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva
Akadálymentesség:
Beszélt nyelvek:
román,orosz
Fizetési lehetőségek:
KészpénzBankkártyaKupon
Utalványok/kuponok:
OTP SZÉP KártyaMBH SZÉP KártyaK&H SZÉP KártyaEgyéb utalványok/voucherekErzsébet-utalvány