Zsolnay Fényfesztivál2022. július 7 - 10.

Zsolnay FényfesztiválPécsBelváros

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Zsolnay Fényfesztivál

Az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be Pécs mediterrán belvárosát!

Fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák: A pécsi belvárost átszelő Fény Útján végigsétálva több mint 20 helyszínen láthatunk hol grandiózus, hol szívmelengető, hol extravagáns – de minden esetben elképesztően látványos, térspecifikus fényinstallációkat.

 

A legnagyobb érdeklődés minden évben a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyt övezi, ennek során a Székesegyház homlokzatán elevenednek meg a mozgó, háromdimenziós fényalkotások.

 

A fesztivál organikusan ötvözi a fényfesztiválok világát utcaművészeti produkciókkal, koncertekkel, színházzal, újcirkuszi előadásokkal.

 

 

 

További információ: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/

 

Fotók: Zsolnay Örökségkezelő NKft.