Zsolnay Fényfesztivál2021. szeptember 30. - október 3.

Zsolnay Fényfesztivál
Pécs
Belváros

 

 

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Zsolnay Fényfesztivál

Misztikus mesevilággá változik éjjel a pécsi belváros a Zsolnay Fényfesztivál alatt! Az ország első és egyetlen fényfesztiválján a világ legjobb fényművészei mellett koncertek, újcirkuszi és utcaszínházi előadások teszik teljessé az élményt!

Az ország első és egyetlen fényfesztiváljaként vált híressé a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, amely hazánkban sehol máshol nem tapasztalható látványt kínál! A külföldi trendeket adaptáló, hétszeresen díjazott, impulzív fesztivál legutóbb 80.000 látogatót nyűgözött le!

 

A világ legjobb fényfestői varázsolják el Pécs mediterrán belvárosát, fényköntöst kapnak az épületek és fényszőnyeget az utcák! A 3D-s fényalkotások révén mozgásba lendülnek olyan kultikus nevezetességek, mint a Dzsámi vagy a Székesegyház! Így egyesül a modern technika frissessége és a történelmi emlékek kulturális ereje.

 

Az ingyenes, négynapos fesztiválon emellett koncertek, újcirkuszi és utcaszínházi előadások várják az újszerű élményre szomjazó közönséget!