World Press Photo2021. szeptember 24. - október 31.

World Press Photo
Budapest
Fotó: Ralph Pace

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

World Press Photo

WORLD PRESS PHOTO 2021 kiállítás (2021. szeptember 24-től október 31-ig) a Magyar Nemzeti Múzeumban (1088 Budapest Múzeum Krt. 14–16.). Az elmúlt évek közönségsikere után a kiállítás a megszokott négy hét helyett, öt héten át látogatható.

Életünket az elmúlt időszakban a járvány határozta meg. Miközben az emberiség globális együttműködéssel igyekszik leküzdeni a járványt, fotóriporterek más, regionális konfliktusokról, szociális problémákról, természeti szépségekről, környezetvédelemről és sporteseményekről is tudósítanak e kiállításon. És szükségünk is van hiteles képekre, történetekre! A kiállítás 151 felvételét egy független, nemzetközi zsűri 130 ország 4315 fotóriporter 74470 fotójából válogatta. Az utazó kiállítást világszerte 120 helyszínen több mint négymillióan tekintik meg. A kiállítás a "Digital Storytelling" dokumentarista filmjeivel együtt, fontos ismeretekkel szolgálnak napjainkról. Olyan történeteket, eseményeket tárnak elénk, amelyekre máskülönben nem figyelnének fel, amelyek megállásra, átélésre, gondolkodásra és együttérzésre késztetik a nézőt.