Sziget 2022

2022. augusztus 10 - 15.
Sziget 2022
Budapest
Hajógyári-sziget

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Sziget 2022

A Sziget közössége 1993-ban azért alakult, hogy együtt létrehozzanak egy “ideiglenes álomállamot”, amely Európában központja lehet a kultúrák találkozásának. A Sziget az évek során a legmenőbb és legismertebb hazai márka lett, s mára ez az egyik legismertebb magyar brand a nagyvilágban is. 

Ma már a Sziget a kulturális sokszínűség szinonimája. Az elmúlt években a rendezvény már az egy hét alatt több, mint 500 ezer látogatót számlált, a vendégek a világ minden tájáról, több mint 100 országból érkeztek Budapestre, hogy élvezzék a többszáz programot, melyek a műfajok széles tárházát igyekeznek bemutatni.

 

A Sziget Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciója, amely több mint 500.000 vendégéjszakát generál. A Sziget idején több mint 100.000 külföldi látogat el Budapestre, akiknek jelentős része a fesztivál előtt illetve után is eltölt egy-két napot turistaként hazánkban.

 

 

További információ: https://szigetfestival.com/hu/

 

Fotók: sziget.hu