Spirit of Balaton2022. július 2 - 3.

Spirit of BalatonBalatonTöbb helyszínen

 

 

Kedves Látogató!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon szereplő rendezvények, események az aktuális járványhelyzet függvényében kerülnek lebonyolításra, így a cikkben foglalt információk tájékoztató jellegűek. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják. Kérjük, hogy az események megvalósulásáról minden esetben tájékozódjon a rendezvények hivatalos honlapján.

Spirit of Balaton

A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás kerékpáros Balaton-kerülő élmény- és teljesítménytúra, melynek során a résztvevők célja a Balaton-parti települések pecsétjeinek összegyűjtése a kb. 20 állomáson, melyek bármelyikén meg lehet kezdeni a kb. 220 km-es távot.

A Spirit of Balaton 2010 óta minden év júliusának első szombat reggelén induló, 24 órás kerékpáros Balaton-kerülő túra, melynek során a résztvevők célja a Balaton-parti települések pecsétjeinek összegyűjtése a kb. 20 pecsételőállomáson. A fő rajthely Balatonmáriafürdő, de bármelyik állomáson meg lehet kezdeni a kb. 220 km-es távot.

 

Tetszőleges résztáv is választható, pl. a komppal rövidített kör, a menetirány tetszőleges. Indulni egyedül és csapatban is lehet, korhatár nincsen, a sikeres teljesítők adatai felkerülnek a rendezvény honlapjára, ahol a résztvevők által küldött fotók és élménybeszámolók is megtalálhatóak.

 

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, felnőtt részvételi díj 4000 Ft, junior, diák és senior részvétel díjmentes.

 

A hivatalos útvonal a Balaton körüli kerékpárúton vezet, de saját elhatározásból más úton is haladhatnak a résztvevők. A Balatont egy nap alatt körbetekerőket minden állomáson nagy örömmel fogadják, a családias rendezvényen évről évre sok a visszatérő résztvevő.

 

 

További információ: https://www.spiritofbalaton.hu

 

Forrás: Spirit of Balaton